Sådan Check Email Med Telnet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen Start på en Windows-baseret maskine. Vælg Kør-indstillingen. Opsæt et kommandovindue ved at skrive cmd. Telnet er et tekstbaseret værktøj og fungerer fra operativsystemets ledetekst.

2.

Indtast Telnet ved at skrive 'Telnet emailprovider.com 110.' Placer din egen e-mail-udbyder i stedet for mailprovider.com-posten. Den 110 er den port, der bruges til telnetkommunikation.

3.

Log ind på din mailkonto. Skriv 'USER brugernavn', hvor brugernavn er dit navn på mailserveren. Typisk er dette delen af ​​din email-adresse før @ -tegnet. Skriv derefter 'PASS password', hvor adgangskoden er adgangskoden for at få adgang til din mailkonto. Under denne proces kan eller ikke du se adgangskoden, du skriver.

4.

Indtast kommandoen for at vise alle dine meddelelser ved at skrive 'listen'. Skriv 'retr messagenummer' for at få vist en bestemt besked, hvor udtrykket 'messagetal' refererer til det nummer, der vises i listekommandoen for den pågældende besked.

5.

Slet en besked fra din e-mail-konto ved at skrive 'dele meddelelsesnummer', hvor 'messenummer' svarer til meddelelsesnummeret på listekommandoen.

6.

Afslut telnet-applikationen og log ud af din email-konto ved at skrive 'EXIT.' Luk kommandovinduet.

Kontrol af din e-mail fra computere væk hjemmefra eller skole er simpel ved at bruge web-mail eller websteder, der henter din e-mail og viser det på en webside for dig. Men undertiden er forbindelsen til internettet tilgængelig, men brug af en browser er ikke. Telnet er en netværksprotokol, som giver dig mulighed for at oprette forbindelse til din mailserver og læse og sende e-mail.