Sådan Ghost en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opsæt 2 harddiske, den ene du vil spøgelse og den nye, som de klonede filer vil blive placeret på.

2.

Kontrollér, at destinationsharddisken kan rumme al den software, du ønsker at spøgelse, og at de to harddiske er kompatible.

3.

Vælg den rigtige software at bruge, når du spøg din computer. Nogle, som Symantec Ghost og Acronis True Image, er kommercielt tilgængelige, mens andre som Carbon Copy Cloner og DriveImage kan downloades gratis (se Ressourcer nedenfor).

Installer spøgelsessoftwaren på harddisken, du har til hensigt at spøgelse. Specifikationen varierer afhængigt af den software, du bruger. Kontroller, at det kører korrekt, før du spøger computeren.

5.

Start op med spøgelsessoftwaren, og vælg drevet med den partition eller filer, du ønsker at spøgelse. De nøjagtige trin afhænger af den bestemte type software, men det vil normalt bede dig om at vælge en bestemt række filer eller en bestemt partition fra en liste. Klik på dem, du ønsker at spøgelse.

6.

Vælg en destinationsharddisk. Igen vil specifikationer variere, men du vil vælge den nye harddisk, hvor du vil have filerne til ende, ikke det gamle drev, som for øjeblikket indeholder filerne.

7.

Vælg størrelsen på partitionen eller filerne, uanset om du vil komprimere den eller dem og hvilket navn du vil bruge. Disse oplysninger hjælper computeren med at bestemme parametrene for din spøgelse, og igen afhænger af den software, du bruger.

8.

Bekræft, at du har valgt alle de filer, du har Ønsker at spøgelse, og klik derefter på 'Fortsæt'. Afhængigt af softwaren kan det give dig en lidt anden prompter, f.eks. 'Start partition Dump?' eller 'Begynd kloning?' I hvert tilfælde skal du klikke ja.

9.

Vent til softwaren til at spøgelse dine filer. Det bør give en sidste prompter, når operationen er afsluttet.

Tips og advarsler

  • Ghosting software kan variere i sine oplysninger, både i henhold til selve softwaren og ifølge den slags computer og operativsystem du bruger. Vær forberedt på at justere alle trin, du tager ud fra specifikationerne for dit udstyr.
  • Du kan generelt kun spøgelsescomputere, der bruger det samme grundlæggende operativsystem og software. Derudover kan du normalt ikke spøgelse en Mac på en pc eller omvendt. Sørg for, at dit udstyr er kompatibelt, inden du begynder.
  • 'Ghosting' en computer betyder at skabe en klon af indholdet, så de kan overføres til en anden harddisk. Det er ikke strengt det samme som kopiering, men snarere et middel til at få adgang til filer og software uden at skulle gennemgå alle problemer med at geninstallere dem. Du spøger typisk en computer som en del af en opgradering til en større harddisk.