Sådan blokerer du en bærbar computer fra et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find DHCP-serveren for dit netværk. Denne server kan være en computer eller i de enkleste netværk, routeren kan tjene dette formål til dit netværk. Dette er den mest almindelige metode i netværk til peer-to-peer-typen.

2.

Find sikkerhedsafsnittet i routerens opsætning eller DHCP-konfigurationsindstillingerne. Dette afsnit i styringssoftwaren definerer antal brugere, der er tilsluttet ad gangen, rækkevidden af ​​IP-adresser og eventuelle andre begrænsninger, der kræves for denne del af netværket.

3.

Find MAC-filterafsnittet i netværkssikkerhedsindstillingerne. På dette område er det muligt at definere enten MAC'en på en computer, som netværket vil give eller nægte adgang til. Dette er den bedste måde at forhindre en ukendt computer på at få adgang til netværket. Hver computer har en unik MAC-adresse tilknyttet netværksenheden.

4.

Indtast MAC-adresserne på alle computere i dit netværk. Ved at angive hver computer i netværket og indstille listen til at være de eneste MAC-adresser, der er tilladt for at få adgang til netværket, nægter netværket alle andre MAC-adresser til adgang.

Netværkssikkerhed er en af ​​de vigtigste og vanskelige opgaver, som IT-personale står overfor i dag. At holde uautoriserede brugere adgang til det private netværk hjælper med at beskytte følsomme oplysninger fra uautoriserede personer. Det store antal trådløse netværk i brug gør denne opgave sandsynligvis det vigtigste første tier forsvar. Den bedste løsning er at definere MAC-adresserne, der tillades adgang til netværket.