Sådan blokkerer du et websted fra en hjemme-routerstation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn computerens sikkerhedsprogram. Klik på 'Forældrekontrol' og vælg den avancerede valgmulighed.

2.

Indtast Den specifikke hjemmeside adresserer du vil blokere i boksen, der er angivet som denne: www.nameofwebsite.com. Klik på 'Tilføj'.

3.

Klik på 'Søgeord' , som giver dig mulighed for at skrive visse søgeord på en hjemmeside, du ikke vil have dit barn til at se. Når du har indtastet søgeordet, skal du indstille den mindste aldersgrænse for at se siden.

4.

Bloker upassende billeder. Klik på 'Billeder' i dit sikkerhedsprogram og tænd det. Dette vil blokere fra din hjemmerouter alle websteder med uegnede billeder.

5.

Tænd for 'Søgeordscanner'. Din computer scanner efter upassende søgeord med denne valgmulighed aktiveret. Ethvert websted bliver blokeret fra din hjemmerouter, hvis upassende søgeord findes på en webside eller webadresse, der er skrevet til din browser.

Tips og advarsler

  • Skift ofte din administratorbrugeradgangskode. Fordi administratoren er den eneste bruger, der kan ændre forældrekontrolindstillinger, skal du sørge for, at du kun har mulighed for at slå forældrekontrol til og fra, hvis du ændrer brugeradgangskoden på administratorkontoen.
  • Blokerer et websted fra en hjemmerouterstation hjælper med at beskytte børn mod at se upassende websites på internettet. Selv om dine børn måske ikke søger upassende materiale, er det nemt for dem at snuble over det ved hjælp af søgemaskiner og sociale netværkssider som MySpace og Facebook.