Sådan bruges RoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Forstå forskellen mellem RoIP og VoIP (Voice Over Internet Protocol.) I RoIP kan en kommunikationsenhed som en computer, telefon eller PDA bruges til at modtage og sende kommunikation til en radio. Radioen giver brugerne mulighed for at scanne stationer, kanalafbryder eller bruge funktionen 'push to talk'. I VoIP er kommunikation begrænset til telefoner.

2.

Slut dine kommunikationsenheder til en base station (den centrale forbindelse mellem de trådløse enheder og hovedsystemet) og slutte sig til basen station til en IP-gateway. Via internettet bruges software til at kode de forskellige kommunikationsenheder for at få dem til at fungere sammen. Eksempelvis kan en sender på radio kontakte en ambulance, der bruger et computersystem og en officer, der bruger en telefon samtidigt, og alle kan kommunikere i realtid.

3.

Test din RoIP-systemet er en gang etableret ved at sende brugere ud med forskellige kommunikationsenheder (PDA, bærbar computer eller telefon) for at sikre en klar kommunikation med radioen.

4.

Administrer dit RoIP-netværk. Opret talegrupper og inviter medlemmer, slet medlemmer og pålæg begrænsninger for enkelte medlemmer som f.eks. 'Lyt kun' status.

Tips og advarsler

  • RoIP-systemer er Ikke bundet af geografiske begrænsninger.
  • Brug RoIP til at kommunikere sikkert. Med kryptering og særlige login krav er dette internetbaserede kommunikationssystem sikkert og nemt at bruge.
  • Radio Over Internet Protocol (RoIP) er et alsidigt kommunikationssystem, der forbinder en landmobilradio med de fleste andre internetbaserede kommunikationsenheder. En sikker kommunikationsmetode, der anvendes i den offentlige sikkerhed, lærer at bruge RoIP-teknologien med succes.