Sådan bruges VoIP til videokonferencer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut alle nødvendige hardware til din computer, herunder et webcam, headset, højttalere og mikrofon eller telefon. Du kan blive nødt til at installere ekstra drivere til at køre nogle af denne hardware.

2.

Log ind på din VoIP-udbyder og sørg for at have al den software, der er nødvendig for at lave din videokonference ring.

3.

Få brugernavnet eller kontaktnummeret til den person, du vil ringe til, og tilføj den til din kontaktliste. Den person, du ringer til, skal også have det rette udstyr til at foretage og modtage VoIP videokonferenceopkald.

4.

Start opkaldet ved enten at klikke på kontaktens navn og trykke på opkaldsknappen, eller bare dobbeltklik på din kontaktens navn. For at starte din videokonference skal du aktivere konferenceopkaldets videofunktion, når din kontakt accepterer opkaldet.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke kan t har en videokonference, kontakt din VoIP-udbyder for at fejlfinding problemet. Mange VoIP-udbydere har gratis online fejlsøgningsguider.
  • Messenger-tjenester som AIM og MSN tilbyder også videokonferencer, men kvaliteten er dårlig sammenlignet med support, stabilitet og software, som VoIP giver.
  • Nogle udbydere tillader dig videokonference med mere end en person ad gangen. For eksempel giver ooVoo, en gratis VoIP-udbyder mulighed for videokonference med op til seks personer ad gangen. I modsætning til Skype starter ooVoo også videokonference automatisk.
  • Din firewall kan forstyrre din evne til at have et videokonferenceopkald. Hvis det gør det, skal du kontakte din VoIP-udbyder for at finde ud af, hvad der passer firewall indstillinger.
  • VoIP er en fantastisk teknologi, der giver dig mulighed for at bruge din bredbåndsforbindelse til at holde kontakten med venner, familie og kolleger. Fordi VoIP løber gennem internettet, kan du endda bruge den til at have videokonferencer uden hovedpine eller bekostning af at købe og oprette en videotelefon. Bedst af alt er det hurtigt og enkelt at oprette din VoIP til videokonference.