Sådan bruges skemaer til at bygge elektroniske kredsløb

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få en skematisk tegning af et kredsløb, du vil oprette. Dette kan være alt fra en simpel strømafbryder til en fuldt funktionel robot, komplet med en fjernbetjening. Alle disse enheder er drevet og programmeret af elektroniske kredsløb. Du kan finde gratis skemaer online (se Ressourcer nedenfor).

2.

Kompilér det nødvendige printkort, ledninger, stik og stifter, der er nødvendige for at gennemføre projektet. Du kan identificere de nødvendige dele ved at se på skematikken for en detaljeret forklaring af, hvad der kræves. Ved siden af ​​hver pin er der en alfanumerisk kode, der svarer til en standardpind eller en del. Billedet øverst til højre giver dig de overordnede dimensioner af det færdige produkt, så du kan bestemme størrelsen kredsløb og hvis et hus er påkrævet.

3.

Køb eller tænd dit loddejern og sørg for, at du har nok Rosin Coil loddetråd til projektet. Hver stift og tilslutning til kredsløbskortet skal loddes på plads.

4.

Skær wire for at skabe en enkel leder hvor som helst 2 linjer møder i vinkelret vinkel. Tilslutninger, der passerer over eller under, vises uden prik. Modstandsenheder bærer ikke strømmen af ​​den elektroniske opladning og vises med en række spikes i linjen. Strømforbindelser giver spændingen som en notation, og jordlinjen fremstår som et skæringspunkt med parallelle linjer nedenfor i form af en trekant. Brug disse standardsymboler til at læse skematisk og bygge kredsløbet.

Tips og advarsler

  • Sørg for at bruge elektromagnetiske beskyttelsesbånd til at reducere risiko for statisk elektricitet blæser kredsløbet, inden du er færdig.
  • Elektroniske skemaer er de detaljerede diagrammer af de komponenter og forbindelser, der er nødvendige for at oprette en bestemt elektronisk proces. Disse er specifikke symboler og layouter, der bruges til at angive den type kredsløb eller tilslutning, der kræves. En detaljeret forklaring af kredsløbets tilsigtede formål er normalt tilvejebragt.