Sådan håndteres Latency for VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk din router i mindst 15 sekunder, og tænd den igen. Giv det et øjeblik eller to for forbindelserne til at cykle igennem, og prøv derefter at foretage et opkald med opmærksomhed på eventuelle latensproblemer for at se om dette løser problemet.

2.

Kontroller båndbredden. Du kan opleve latens, fordi du ikke har nok båndbredde. VoIP-telefonlinjer kræver mindst 90 kbps båndbredde for at fungere korrekt. Se Yderligere ressourcer for at finde programmer, der skal kontrollere din båndbredde.

3.

Luk store computerapplikationer som onlinespil, billeder og videoer kræver meget båndbredde og påvirker kvaliteten af ​​telefonopkald.

4.

Udskift en brudt eller slidte telefonadapter, som også kan være årsag til latensproblemer.

5.

Køb et trafikformet modem eller software. Moduler og software til trafikdannelse gør det muligt at Sørg for, at din VoIP-telefonlinje prioriteres med båndbredde, når applikationerne er i brug på computeren.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke er sikker af hvad du gør, skal du ringe til din VoIP-udbyder, før du forsøger at løse et problem. Dette kan hjælpe dig med at undgå at foretage forkerte ændringer på din VoIP-telefonlinje og forværre problemet.
  • Latency opstår, når telefonopkald ved hjælp af VoIP-lyd er brudt eller hakket. Fordi latens normalt opstår i millisekunder, er det normalt ikke mærkbart. Når det sker med en hastighed over 150 millisekunder, begynder telefonsamtaler at bryde op, høres hakket og ekko. Her er nogle nemme måder at løse problemet på, når latens opstår på din VoIP telefonlinje.