Sådan håndteres ekko til VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Genkend sidetone versus ekko. Sidetone er din egen stemme, som du hører, når du snakker med nogen, uanset om du er i en ansigt-til-ansigt samtale eller over telefonen. Ekko er præget af en forsinkelse i at høre dine ord, efter at du har talt dem.

2.

Forstå ekko som ikke opstår fra VoIP-systemer selv, men fra problemer i kredsløbene, der forårsager den udgående stemme, der kommer ind i returvejen eller fra dårlig isolering i håndsættet, der afgiver ekko-effekten. En hybrideko skabes, når den typiske analoge 2-leder-grænseflade møder en 4-tråds grænseflade et eller andet sted langs vejen. Et akustisk ekko produceres, når mundstykket er for tæt på ørepladen, så din udgående stemme kommer tilbage på returvejen.

3.

Installer en ECAN (Echo Cancellation Device) den modtagende ende af opkaldet, hvor ekkoproblemet stammer.Denne enhed læser det indkommende signal og eliminerer et udgående signal, som præcis svarer til denne mønsterlyd for lyd. På denne måde glider den igennem den indkommende stemme og den udgående stemme til slippe af med ekko effekten. Forvrængning og alt andet, der ændrer ekkolyddet l og det glider gennem ECANs evne til at gøre noget ved det.

4.

Vær opmærksom på, at der altid er noget element i ekko i enhver telefonsamtale af enhver art. VoIP-systemer er modtagelige for det på grund af alle de steder i systemet, hvor forsinkelse opstår. Dette handler om at undertrykke ekkoet i stedet for at forårsage det ikke forekomme.

5.

Brug en NetQoS VoIP-enhed til at overvåge alle aspekter af dine opkald. Enheden fungerer godt for at overvåge og undertrykke ekko, da det sker ved at spore niveauer af ikke-konversationsstøj og kvitte dem, når de når uacceptable niveauer.

Ekko er et problem, når som helst du vil have en samtale med nogen. Det er sjovt, når du er alene, og du vil spille med ideen om din stemme, der kommer tilbage til dig med en målbar forsinkelse, men det er en ulejlighed, når du skal håndtere det under en telefonsamtale. Både dig og din lytter skal tale over dine egne stemmer.