Sådan konfigureres firewalls til arbejde med et internetapplikation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg en software firewall for at få de bedste resultater med et lille hjem internetnetværk. Windows Firewall er den mest almindelige firewall til rådighed og er inkluderet i nyere versioner af Windows-operativsystemet, som f.eks. Windows XP og Windows Vista.

2.

Åbn vinduet System-kontrolpanel for at få adgang til brugergrænsefladen for firewall-indstillinger. Klik på 'Start' -knappen efterfulgt af 'Kontrolpanel' og klik derefter på vinduets firewallikon i brugergrænsefladen.

3.

Klik på indstillingen 'Tillad undtagelser' for at kommunikere gennem vinduets firewall. Der er en drop-down boks, der viser alle de tilgængelige programmer.

4.

>

Marker afkrydsningsfelterne ud for programmet, der skal have undtagelsen, for at give den fuld adgang til internettet.

5.

Genstart computeren efter at have givet tilladelse til programmet for at få adgang til internettet. Genstartsprocessen ændrer alle computerens softwareindstillinger i computerens registreringsindstillinger.

Tips og advarsler

  • Se den specifikke computer eller router, der fungerer i strukturer for bedste rådgivning til det pågældende operativsystem og enheden, der bruges til at tillade internetapplikationsrettigheder.
  • Forstå applikationen, som bruges på internettet, og hvordan det påvirker andre programmer, der kører gennem firewallen.
  • < li> Tillad aldrig ukendte eller tilfældige applikationer adgang til computeren gennem firewallen til enhver tid. Mange virus og ondsindede koder indtaster gennem en ubeskyttet firewall. Firewalls virker, som navnet antyder, som vægge, der holder potentielt farlige eller skadelige elementer i at komme ind i computersystemer. Disse enheder er enten i software (som Microsoft 's Windows - firewall) eller hardwareformular (som en router). Disse enheder dikterer, hvilke programmer der skal tillades og forhindrer andre programmer i at starte eller andre fra at komme ind i computeren fra internettet.