Sådan løser du almindelige computer netværksproblemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Computer kan ikke nå netværket

1.

Kontroller lyset bag på computeren, nær netværkskablet. Lyset skal være grønt. Intet lys, frakobl og tilslut kablet igen. Hvis der stadig ikke er lys, skal du kontrollere din forbindelse i den anden ende. Sørg for, at netværkskablerne er sikkert tilsluttet et arbejdshub eller en router. Fjern kablerne og sæt dem ind igen for at være sikker. Hvis denne forbindelse er sikker, skal du udskifte netværkskablet.

2.

Gå ind i Kontrolpanel. Dobbeltklik på u0026 quot; System. u0026 Quot; Gå til fanen Hardware. Klik på u0026 quot; Enhedshåndtering u0026 quot; at åbne den. Søg efter 'Netværksadaptere' og klik på plustegnet ved siden af ​​det. Hvis du ser et forklaringspunkt eller en rød X, indikerer dette et problem med dit netværkskort.

3.

Sluk for computeren, tag stikket ud og fjern forbindelsen til skærmen . Åbn din computer og genoprett dit netværkskort ved at fjerne det og sætte det på plads igen. Sæt din computer sammen igen og tænd den. Hvis du stadig har en fejl med netværkskortet, skal du erstatte det.

4.

Evaluer din netværkskonfiguration, hvis der ikke er noget problem med netværkskortet eller kablet Højreklik på 'Netværkssteder' på dit skrivebord. Vælg 'Egenskaber' i menuen. Se efter ikonet 'Lokalt områdeforbindelse'. Højreklik på det og gå til 'Egenskaber.' Klik på 'TCP'. /IP.'

5.

Not dine indstillinger i TCP / IP. Hvis der er indtastet en IP-adresse, skal du skrive den sammen med undernetmasken og gatewayen. computere i dit hjem for at sikre, at undernetmasken og gatewayen er de samme som din. IP-adressen skal være forskellig fra andre netværksenheder.

6.

Slip din IP-adresse, hvis Du er konfigureret til at modtage en IP-adresse automatisk. Klik på Windows 'Start' -knappen, klik på 'Kør.' Indtast ordet 'cmd' i løbeboksen. Skriv 'ipconfig / release' ved spørgsmålet. Skriv derefter 'ipconfig / renew.' Du skal modtage en ny IP-adresse. Hvis du får en fejl, skal du kontrollere din router og udskifte det, hvis det er nødvendigt. Skriv derefter 'ipconfig / flushdns' for at rydde dine DNS-indstillinger.

7.

Bemærk alle fejlmeddelelser, du modtager. Skriv ned den fulde besked samt eventuelle fejlnumre. Hvis der er en arbejdende computer i dit hjem, skal du søge efter disse fejl i Google eller på Microsofts websted.

Computere på netværket kan ikke se hinanden

1. < / p>

Klik på knappen 'Start' i Windows. Vælg 'Programmer' og 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på ikonet kaldet u0026 quot; System. u0026 Quot; Klik på fanen 'Computernavn.'

2.

Skriv navnet på din arbejdsgruppe eller domæne. Tjek dit computernavn. Hvis du har ældre computere i dit hjem, skal du undgå at bruge tegn eller mellemrum i dit computernavn og holde navnet til otte tegn eller færre.

3.

Højreklik på 'Netværkssteder 'ikonet på dit skrivebord. Klik på 'Egenskaber'. På fanen 'Generelt' skal du sørge for, at du har installeret 'Client for Microsoft Windows' og 'File and Print Sharing for Microsoft Networks' og 'Internet Protocol (TCP / IP)'. Kontroller egenskaberne for TCP / IP og skriv dem ned.

4.

Tjek de andre computere i dit hjem. De skal have samme arbejdsgruppe eller domæne som din. De skal have Microsoft-klienten og fil- og udskriftsdeling installeret under netværksegenskaber. Hvis din IP-adresse er indtastet manuelt, og ikke automatisk opdateres via DHCP, skal alle computere have samme undernetmaske og gateway, men forskellige IP-adresser.

5.

Sluk din pc firewall midlertidigt for at sikre, at det ikke blokerer intern netværkstrafik.

6.

Sørg for at alle netværksaktier er defineret. For at oprette en del, højreklik på en mappe eller printer og klik på u0026 quot; deling og sikkerhed u0026 quot; eller 'deling'. For at dele elementet, så andre computere på dit netværk kan se og bruge det, skal du markere boksen, der siger 'deling.'

Netværksproblemer er irriterende. Det kan virke umuligt at løse dine problemer eller endda finde ud af, hvad der er galt. Hvis du har mistet din forbindelse til netværket eller har svært ved at oprette dit hjemmenetværk, så brugerne kan dele filer, mapper og printere, kan nedenstående tips hjælpe med at fejre dine problemer.