Sådan lukkes netværk af computere fjernt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' -menuen i nederste venstre hjørne af skrivebordet og vælg 'Kør'. Skriv 'cmd' i den viste boks og tryk Enter. Et DOS-vindue skal vises.

2.

Skriv 'shutdown -i' i DOS-vinduet og tryk 'Enter'. Dialogboksen Remote Shutdown skal dukke op.

3.

Vælg 'Tilføj' -knappen og indtast navnet på den eller de computere, du vil lukke som '\ \ computername '(erstat det korrekte navn til computeren i stedet for' computernavn '). Hvis du vil lukke flere computere, skal du trykke på 'Enter', når du har skrevet hver og holder hver af dem på en separat linje.

4.

Kontrollér 'Advar brugere af handlingen 'boksen og juster sekunderne i overensstemmelse hermed. Dette giver en pop op på hver computer, så brugeren er opmærksom på at hendes computer lukker ned i en given tid. Fjern markeringen af ​​feltet, hvis du ikke vil give brugeren en advarsel.

5.

Angiv enhver besked til brugeren - f.eks. Hvorfor hans computer lukkes ned - i kommentarfeltet nederst i dialogen Fjernlukning.

6.

Vælg 'OK' for at starte fjernstartsprocessen.

h4> Tips og advarsler

  • For at finde navnet på en computer (for trin 3) skal du højreklikke på 'Denne computer' på skrivebordet, vælg 'Egenskaber' efterfulgt af ' Computer Name '-fanen. Find computernavnet ud for' Fuld computernavn '.
  • Den eller de computere, du ønsker at lukke, skal have en netværksforbindelse til den computer, hvorfra du starter nedlukket kommandoen eksternt.
  • Du skal have administrative rettigheder til, at enhver computer skal lukke den fjernt.
  • På et netværkscomputersystem vil der regelmæssigt være tidspunkter, hvor du skal slukke for alle computere, f.eks. Når en virksomhed opgraderer deres system. Det kan være tidskrævende at gå rundt til hver enkelt computer og lukke dem ned, især hvis du ikke er på samme sted. Lukning af netværkede computere eksternt ville være meget mere bekvemt, og trinnene til at gøre det er anført nedenfor.