Sådan opretter du et privat netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer netværksrouteren og -adapterne

1.

Bestem, om du vil oprette et kablet eller et trådløst netværk. Nogle routere tillader begge typer forbindelser.

2.

Installer netværkskort på begge computere, du har valgt for at starte konfigurationen af ​​netværket. Læs vejledningen til den valgte adapter, men typisk skal du installere softwaren fra cd'en, før du fysisk tilslutter adapteren til din computer.

3.

Indstil netværksrouteren væk fra alle telefoner, mikrobølger og andre radiobølger, som f.eks. babymonitorer. Dagens routere fungerer som både en forbindelse til WAN'er og en switch til dit private netværk. Hvis du vælger at oprette et trådløst netværk, fungerer din trådløse router som en switch, router og et trådløst adgangspunkt.

4.

Slut en af ​​dine computere til routeren ved hjælp af en netværkskabel. Router-cd'en skal gå igennem konfigurationen og de grundlæggende sikkerhedsindstillinger. Kør denne cd og gem den resulterende konfigurationsfil.

5.

Kopier routerkonfigurationsfilen til den anden computer.

Opsætning af computere

1.

Åbn dit Windows Kontrolpanel og vælg ikonet 'Netværk og delingscenter'. Du skal have en fejlfri forbindelse til din router, før du kan starte dette trin.

2.

Vælg din aktuelle netværksforbindelse og klik på 'Tilpas.'

3.

Vælg 'Privat' for din netværkstype.

4.

Klik på 'Næste'. Klik på 'Vis computere og enheder på netværket' i dialogboksen Sæt netværksplacering. Sørg for, at din netværksliste viser alle dine eksisterende netværksenheder.

5.

Luk netværksvinduet og dialogboksen Set netværksplacering.

6.

Vælg vinduet Netværk og delingscenter. Markér afkrydsningsfelterne for følgende valgmuligheder: Netværksopdagelse, Fildeling, Offentlig mappedeling, Printerdeling, Løsningsbeskyttet deling og Mediedeling. Klik på 'Anvend'.

7.

Klik på linket 'Vis mig alle de filer, jeg deler.' Sørg for, at disse er de eneste filer, du vil dele, og at intet deles, som du ikke ønsker at dele. Luk alle vinduer, og du er færdig.

Tips og advarsler

  • Du kan også bruge medieadaptere, spiladaptere og internetvideokameraer til også at tilføre værdi til dit private netværk.
  • Du skal ikke indstille alt netværket og Delemuligheder, der skal deles. Hvis du f.eks. Ikke har mediefiler, du ønsker at dele, skal du ikke markere afkrydsningsfeltet 'Media Sharing'.
  • Disse trin er til Windows Vista. Andre operativsystemer vil have lignende muligheder, selv om de faktiske trin vil være forskellige.
  • Brug altid adgangskodebeskyttelse på dine delte filer. Giv indtrengere så mange sikkerhedsniveauer at kæmpe igennem som muligt, uden at gøre systemet ubrugeligt for dig selv.
  • Et privat netværk kan oprettes i dit eget hjem for at tillade netværk af ressourcer mellem flere maskiner. Når du opretter et privat netværk, kan du konfigurere det, så alle medlemmer af dit private netværk kan dele printere såvel som filer. Selvom opsætning af et netværk kan tage lidt tid og kræfter, er det værd at gøre det bekvemt i det lange løb.