Sådan oprettes brugerdefinerede kommandoer i FileZilla

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Start i nederste venstre hjørne af skrivebordet. Vælg Alle programmer, FileZilla FTP Client-gruppen og FileZilla-linket.

2.

Indtast serverhostdomænenavnet eller IP-adressen i den angivne boks samt brugernavnet og adgangskode. Indtast et portnummer, hvis det er nødvendigt, baseret på serveren.

3.

Naviger til QuickConnect-knappen og klik på den.

4.

Flyt musemarkøren over Server-etiketten på menulinjen og klik for at vælge. Fra rullemenuen skal du vælge Enter custom command. Hvis linket Indtast brugerdefineret kommando er grå, betyder det, at der ikke er nogen nuværende session tilsluttet. Indtast værts-, brugernavn, adgangskode og portnummer, hvis det er nødvendigt, og prøv igen.

5.

Placer musemarkøren i tekstboksen på formularen, og klik på for at aktiver adgangen til den brugerdefinerede kommando. Brugerdefinerede kommandoer er rå FTP-kommandoer, der sendes til serveren.

6.

Tryk på Enter-tasten eller klik på OK-knappen for at sende kommandoen til serveren, når du er færdig med at skrive.

Tips og advarsler

  • Den lille knap til højre for Quickconnect-knappen indeholder flere kommandoer til at arbejde med sessioner, samt muligheden for at vælge tidligere sessioner.
  • FileZilla er en gratis FTP-klient og server applikation. Brug den til at overføre filer fra en computer til en anden i klient eller server tilstand. Serverprogrammet kan kun bruges på computere, der kører Microsoft Windows 2000, XP og Vista Operativsystemer. Klienten er tilgængelig til Windows, Linux og Mac OS X operativsystemer. Den version, der er diskuteret i denne artikel, er 3.0.9.1 installeret på Windows XP med SP2.