Sådan oprettes et nyt område i DHCP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem start og slut IP-adresser, der skal bruges i dit anvendelsesområde. Hvis du har udstyr, der kræver statiske IP-adresser, som printere og servere, skal disse IP-adresser udelukkes fra området.

Overvej at ændre dine statiske adresser, så de alle forekommer i begyndelsen af ​​IP-adresseintervallet. Start derefter dit DHCP-anvendelsesområde ved et nummer, der kommer efter de statiske adresser. Du kan f.eks. Give alle dine servere og printere adresser i området 1 til 20 og starte dit DHCP-omfang på 21.

3.

Klik på knappen 'Start'. Klik på 'Administrative værktøjer' og 'DHCP.' Vælg DHCP-serveren. Vælg 'Nyt område' fra handlingsmenuen. Følg guiderne for at skabe omfanget.

4.

Vælg en lejekontrakt for adresser. Standard er 8 dage. Lad være med at gøre tiden for kort, da adressefornyelser genererer meget netværkstrafik.

5.

Indtast IP-adresserne på din gateway (routeren eller firewall'en, der giver din netværksadgang til internettet) og dine DNS- og WINS-servere. Indtast navnet på dit DNS-domæne.

6.

Rediger undernetmasken, hvis det er nødvendigt. DHCP-konsollen tildeler standard subnetmaske, som kan bruges på de fleste netværk.

7.

Aktiver omfanget. Klik på 'Ja', når du bliver bedt om at aktivere guiden. højreklik på det nye anvendelsesområde og vælg 'Aktivér'. Højreklik på 'Address Pool' og vælg 'Nyt ekskluderingsområde' for at ekskludere eventuelle statiske adresser, der bruges af eksisterende udstyr.

Et omfang er en række IP-adresser, som din DHCP-server tildeler til klientcomputere, når de logger på netværket. Brug af et DHCP-anvendelsesområde forenkler netværksstyring. Hvis du bruger DHCP, behøver du ikke tildele en adresse til hver computer, og DHCP-omfanget kan give ud til gateway, DNS-server og WINS-serverinformation til hver klient.