Sådan sikrer du, at alle brugere har lokale pc-administratorrettigheder

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på menuen 'Start' og højreklik på 'Denne computer' for at hente en genvejsmenu. Klik på 'Administrer' på den genvejsmenu for at hente vinduet 'Computer Management'.

2.

Vælg 'Lokale brugere og grupper' fra venstre side af vinduet. Mapperne 'Brugere' og 'Grupper' vises i den højre rude. Dobbeltklik på mappen 'Grupper' for at åbne indholdet i højre rude.

3.

Højreklik på 'Administratorer' i højre rude og vælg 'Egenskaber' fra genvejsmenuen for at åbne dialogboksen 'Administratorer Egenskaber'.

4.

Klik på knappen 'Tilføj' nederst i dialogboksen 'Administratorer Egenskaber' for at vise Dialogboksen 'Vælg brugere'. Du skal se navnet på din computer i tekstboksen 'Fra denne placering'. Hvis du ikke gør det, skal du klikke på knappen 'Locations' og vælge din computer fra listen.

5.

Skriv 'Alle' (uden citaterne) i 'Enter Objektnavne til at vælge (eksempler): 'tekstboks. Klik på knappen 'OK' for at lukke dialogboksen 'Vælg brugere'.

6.

Sørg for at 'Alle' vises som medlem i dialogboksen 'Administratorer Egenskaber' boks. Klik på knappen 'OK' for at lukke dialogboksen. Du kan nu lukke ud af vinduet 'Computer Management' også.

Windows XP kan indstilles for at sikre, at enhver bruger på en bestemt computer har lokale administratorrettigheder. På den måde kan alle brugere få adgang til alt, hvad der fysisk ligger på den lokale computer. Hvis du vil sikre, at alle brugere har lokale pc-administratorrettigheder, skal du følge nedenstående trin.