Sådan sikres din trådløse router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Adgang til din trådløse routerens konfiguration.
For at få adgang til dine indstillinger for trådløs router og konfigurationsmenuen, skal du oprette forbindelse til routeren enten trådløst eller via et Ethernet-kabel. Åbn en web browser og skriv enten:
http://192.168.1.1 eller
http://192.168.2.1

2.

Skift administratoradgangskoden.
De fleste trådløse routere leveres med et tomt kodeord. Det er vigtigt, at dette ændres, ellers kan en potentiel hacker komme ind i din routerkonfiguration og låse dig ud af din egen hardware.

3.

Skift netværksnavnet (ellers kendt som SSID).
Standardnetværksnavnet består normalt af navnet på din trådløse router. Disse oplysninger giver en start for en hacker og gør det er lettere for dem at bryde ind i dit netværk. Don't omdøbe det til noget som dit efternavn eller husnavn, da det unødigt udsætter personlige oplysninger. Omdøb den til en alfanumerisk streng - dette kan være op til 32 tegn langt.

4.

Sluk SSID-udsendelse.
Som standard er en trådløs router ' s SSID udsendes, så alle i nærheden af ​​din trådløse router kan se den. SSID-udsendelse kan slukkes, hvilket gør din trådløse router praktisk talt usynlig.

5.

Aktivering af kryptering .
Dette er slået fra som standard. Der er et valg af WEP, WPA og WPA2. I øjeblikket er den nyeste krypteringsmetode WPA2, så brug dette, hvor det er muligt. Både din trådløse router og trådløse pc-adapter skal konfigureres til at bruge samme kryptering.

Mac Address Control.
Alle hardware har en unik MAC-adresse, der er knyttet til den, herunder dit pc-adapterkort. Denne MAC-adresse kan tilføjes adgang til kontrolliste i den trådløse router. Kun enheder, der er tilføjet til routers adgangskontrolliste, må være tilsluttet.

7.

Opdater routerens firmware.
Det anbefales at den nyeste router firmware hentes fra producentens hjemmeside og installeres i routeren. Dette forhåbentlig løser eventuelle fejl, der er fundet for din router, og hjælper også med eventuelle sikkerhedsfejl i selve routeren.

8.

Backup-indstillinger.
Endelig , backup alle router indstillinger. Hvis du nulstiller routeren tilbage til dens fabriksindstillinger, uanset årsagen, kan din konfiguration senere nemt og hurtigt gendannes tilbage til routeren.

9.

Andy Jones er en teknologi ekspert med en bred vifte af hardware og software færdigheder. For at læse flere tip og teknikker som dem i denne artikel, skal du gå til: http://www.setupwirelessrouter.com

Når du køber en trådløs router, er den ikke sikker, og dens standardkonfiguration tillader uønskede brugere, der er i nærheden af ​​din router, at oprette forbindelse til internettet og u0026 quot; stjæle u0026 quot; din trådløse router internetforbindelse. De kunne også få adgang til din pc og stjæle filer og mapper med data. Fabrikanter forlader konfigurationen 'åben' så brugeren nemt kan oprette routeren og få den hurtigt i gang. Der er dog en risiko, hvis routeren ikke er sikker.