Sådan tilføjes en konto Oprettelse af en VPN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd for hovedcomputeren eller -serveren, at internettrafikken bliver sendt igennem. Nogle operativsystemer har en virtuel privat netværkssoftware, der allerede er inkluderet, eller du kan downloade eller købe dine egne.

Log ind på VPN-programmet og gå til det afsnit, der styrer brugere. Skriv alle de nuværende brugerkonti, og klik på indstillingen for at tilføje en anden bruger.

3.

Indtast brugernavnet og opret en adgangskode til denne konto. Når dette er gjort, skal du gå til fjernadgangskontrolpolitikken eller sektionen og specifikt føje dette bruger-id til profilen. Vælg den eller de IP-adresser, som de har adgang til.

4.

Bekræft, om adgang er nødvendig for alle periferiområder, herunder printernetkort eller scannere. Husk at tilføje disse muligheder til kontoen, så brugeroplevelsen er nøjagtig den samme som når de er på kontoret.

5.

Giv den nye bruger skriftlig dokumentation om de trin, de skal følge for at oprette et fjernt skrivebord og VPN på deres hjemmecomputer eller bærbare computer. Sørg for at inkludere oplysninger om logfilerne, der sporer forsøg på at logge ind, antal og størrelse af de overførte datapakker og forbindelsens længde.

Et VPN eller virtuelt privat netværk er et sikkert, softwareprogram, der gør det muligt for bestemte brugere at få adgang til en fjerncomputer over internettet. Denne type konto bruges almindeligt af medarbejdere til at få adgang til deres arbejdsdatorer hjemmefra for at bruge softwareværktøjerne og ressourcerne, mens de stadig er hjemme. Forbindelsen og transmissionen er sikret og afskrevet.