Sådan bruges en WEP-nøgle til trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til din trådløse router-software og klik på sektionen Sikkerhedsindstillinger. Opret en WEP-nøgle ved at give en hemmelig kode eller adgangskode, der begrænser adgangen til netværket.

2.

Sørg for at vælge en nøgle med en kombination af bogstaver, tal og symboler. Disse typer af koder er de sværeste at bryde.

3.

Klik på de trådløse forbindelser på din trådløse router-software. Find din router fra listen over fundne servere, og klik på sikkerhedsindstillinger.

4.

Tilføj den WEP-nøgle, du brugte i hovedrouterindstillingerne til den trådløse enhed. Et låsesymbol skal nu vises ud for navnet på din trådløse router fra listen over tilgængelige routere.

5.

Adgang til internettet via din router ved hjælp af kun enheder, der har WEP installeret i deres trådløse indstillinger. Uden det vil de ikke være i stand til at fuldføre forbindelserne til netværket. Disse oplysninger skal tilføjes til alle trådløse enheder, som du planlægger at få adgang til via routeren.

Tips og advarsler

  • WEP giver et relativt lavt sikkerhedsniveau , mens den stadig er meget populær. Det vil holde ud uformelle brugere, der uheld har fundet din router. Det kan dog nemt hackes af alle med dygtighed, hensigt og et let tilgængeligt softwareprogram. Wi-Fi Protected Access (WPA og WPA2) er den nye standard og giver et meget højere sikkerhedsniveau.
  • En Wired, Wired, WEP-nøgle er en sikkerhedsindstilling, der tillader adgang til den trådløse router til at være begrænset til enheder, der har den tilsvarende nøgle. Enhver, der ikke har denne kode installeret i deres trådløse indstillinger, vil ikke kunne oprette forbindelse til internettet ved hjælp af routeren. Dette er at beskytte datapakkerne, som transmitteres via den trådløse netværksforbindelse.