Sådan håndteres jitter til VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kendskab til, hvordan computerforbruget påvirker jitter. Store computerprogrammer, der kører, mens du er i telefon på samme tid, forårsager jitter. Luk programmerne for at tillade mere båndbredde at blive dedikeret til din VoIP-linje for at reducere jitter.

2.

Juster jitterbufferen. Kontakt din VoIP-udbyder for at justere denne buffer, som giver dig mulighed for at indstille lavere tidsgrænser for acceptabel jitter.

3.

Udskift Cat 5 eller Cat5e Ethernet-kabler med Cat6. Cat6 Ethernet-kabler overfører data hurtigere end Cat5- eller Cat5e-kabler. Denne højere dataoverførsel vil hjælpe med at håndtere jitter for VoIP-linjer.

4.

Forkort din Ethernet-kabellinje. Ethernet linjer, der er for lange, har været kendt for at forårsage en stigning i jitter. Med kortere linjer rejser oplysningerne hurtigere, hvilket reducerer mængden af ​​jitter du vil opleve.

5.

Få en anden telefonadapter. Jitter kan skyldes ringe telefon adaptere. Udskiftning af din kunne reducere eller eliminere jitter.

Tips og advarsler

  • Ring altid til din VoIP-udbyder, når du forsøger at løse problemer med telefonservice. Tag ikke risikoen for at gøre dit problem værre, fordi du ikke ved hvad du gør.
  • Jitter er en af ​​de tre mest almindelige VoIP-problemer. Når jitter opstår, er det svært at forstå, hvad den anden person siger, fordi pakken er leveret i den forkerte rækkefølge, og derfor bliver ord og stavelser opslået.