Sådan håndteres pakke tab for VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Ved, hvornår pakketabet opstår. Hvis din pakkeforløb forekommer, mens du spiller et online spil, er det for eksempel sandsynligvis resultatet af spillet ved at bruge meget af den tilgængelige båndbredde. Håndter dette problem ved at logge af dit spil, når du bruger din telefon.

2.

Kontroller dit Ethernet-kabel. Pakketab kan skyldes et gammelt eller beskadiget Ethernet-kabel. Hvis dit kabel er gammelt eller du finder ud af, at det har nogle beskadigede pletter, skal du udskifte det med en ny.

3.

Konfigurer din Ethernet og router korrekt. Forkert konfiguration fører også til tab af tab på din telefonlinje. Konfigurer dem til 'fuld duplex'.

4.

Gennemfør en båndbreddeprøve på din computer. Du har ikke nok båndbredde til din VoIP-telefon, hvis båndbredden er under 90 kbs. Ring til din tjenesteudbyder for at se om du får en anden telefonpakke med mere båndbredde.

5.

Installér trafikformnings software. Denne software vil give båndbredde prioritet til din VoIP-linje, når den er i brug. Resultatet er mindre, hvis der er noget tabt.

Tips og advarsler

  • Ring til din VoIP-tjenesteudbyder for at hjælpe dig med at håndtere pakkeforløb og fastslå den nøjagtige årsag til problemet.
  • De fleste VoIP-udbydere tilbyder en garanti for en minimal procentdel af pakke tab, så hvis Hvis du oplever pakkeforløb ofte, vil udbyderen sende dig nyt udstyr, normalt gratis.
  • Sørg for, at dit pakkefald ikke forekommer under traditionelt 'peak' -opkaldstider. Hvis dette er tilfældet, er der ikke meget din VoIP-udbyder kan gøre for at hjælpe dig med at håndtere pakke tab, fordi hele netværket er overbelastet.
  • Pakketab på en VoIP-telefonlinje svarer til, hvornår et opkald på en mobiltelefon begynder at 'break-up'. Klip og sætninger af ord slettes under pakkeoverførselsprocessen, hvilket resulterer i, at personen på modtagelsesenden mangler dele af samtalen.