Sådan installeres en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd for din computer. Fjern indholdet fra pakken, hvis du ikke allerede har gjort det. Find installationsplakaten, en cd og eventuelle instruktioner.

2.

Placer installationsinstallations-cd'en i computerbakken, og start den op. Du må ikke tænde eller tilslutte routeren til computeren på dette tidspunkt.

3.

Følg anvisningerne fra routeren-cd'en, der vises på computerskærmen.

Dette kan omfatte at skrive i en række tal i adresselinjen på din webbrowser, der ligner: http://192.168.1.1 (afhængigt af routerproducenten).

4 .

Klik på knappen 'Næste' nederst, når du bliver bedt om det, når du fuldfører trinene.

Tilslut routeren til dit modem og din computer med de korrekte kabler og tænd den på det relevante trin (ikke før).

Den ene fra computeren (normalt en farve ) går ind i din netværksstik på bagsiden af ​​din computer, og den anden (grå / hvid) går ind i din router i nogen af ​​de jacks nummereret 1-4. Farven spiller ingen rolle; det holder dig bare i at få forbindelserne forvirret.

Hvis du har brug for et diagram eller yderligere hjælp, skal du se på plakaten, der fulgte med din router.

5.

Følg eventuelle yderligere trin på installationsskærmen. Og test routeren for at sikre, at den kan få adgang til internettet. Dette er det vigtigste installationstrin.

6.

Indstil sikkerhed efter behov, og udskriv sikkerhedsnøglesiden og gem på et sikkert sted. Vær opmærksom på eventuelle adgangskoder eller indstillinger, du placerer på routeren. Dette kan omfatte WEP- eller WPA-nøgle. Du kan ønske at udskrive disse oplysninger til routeren og holde det sikkert.

7.

Fjern routeren, installer cd'en fra drevet, når du har gennemført alle trin.

Lad router tændes og forsøge at få adgang til internettet fra din bærbare computer eller andre computere på dit netværk. Dobbeltklik Internet Explorer for at komme online.

8.

Genstart computeren, hvis du bliver bedt om det. Sørg for at alle lysene er på din router, når det starter igen, og du kan få adgang til internettet. Hvis dette fungerer korrekt, er din router installeret korrekt.

Tips og advarsler

  • Tøv ikke med at ringe til routerproducenten, hvis du ikke kan få online. De er der 24 timer i døgnet og kan hjælpe dig med telefonen med passende tilslutningsrådgivning.
  • Routeren behøver ikke placeres lige ved din computer, læg den uanset hvor du har plads, se advarslen nedenfor.
  • Placer ikke din router ved en telefon eller en mikrobølgeovn eller en hvilken som helst elektronisk enhed, der kan forstyrre den.
  • Disse trin er ikke til noget bestemt router, hvis du har brug for det mere specifikke råd, skal du klikke på din routerproducentens websted nederst i denne artikel.
  • Hvis din routerinstallationswebadresse ikke er angivet nedenfor, skal du se producentens anvisninger.
  • Hvis du overvejer at købe en router til dit kablede eller trådløse netværk eller allerede har en, kan du finde ud af, hvordan du installerer en router. Derefter vil du kunne dele en internetforbindelse og filer i dit hjem eller forretning ved hjælp af denne router.