Sådan integreres DNS med Active Directory

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Denne artikel forudsætter, at du vil installere DNS-service på en eksisterende Windows 2003-server.

2.

På Windows 2003 Server , gå til START, SETTINGS, CONTROL PANEL. Dobbeltklik på ADD / REMOVE PROGRAMS, og vælg derefter ADD / REMOVE WINDOWS COMPONENTS.

3.

I guiden Windows Component, der åbnes, skal du vælge NETWORKING SERVICES og vælge DETALJER. I dialogboksen, der åbnes, skal du kontrollere DNS-markeringsboksen, hvis den ikke er markeret, og tryk derefter OK. Du bliver muligvis bedt om at indsætte Windows 2003-cd'en på dette tidspunkt. De relevante filer kopieres til din computer. Efter denne installation skal du vælge FINISH for at fuldføre processen.

4.

Åbn DNS på Windows 2003 DNS Server - START, PROGRAMMER, ADMINISTRATIVE TOOLS, vælg DNS.

p> 5.

På konsolträdet (Forward Lookup Zones) højreklik på den zone, der gælder (dvs. mycompany.local). Vælg Egenskaber. I den dialog, der åbnes, holdes der i fanen GENERELT, og hvor det står TYPE, vælg CHANGE-knappen. I VERDEN ZONE TYPE skal du vælge ACTIVE DIRECTORY INTEGRATED. Sørg for at de DYNAMISKE OPDATERINGER er indstillet til SECURE også.

Tips og advarsler

  • Har din Windows 2003-cd praktisk!
  • DNS (Domain Naming Service) kører på en server, der er udpeget til at løse computerens IP-adresser til et mere letlæseligt, almindeligt navn. Når det integreres med Active Directory, tilføjer det en måling af sikkerhedsdelegering via AD, hvilke computere har 'rettigheder' en del af domænet.