Sådan opretter du en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bekræft, at du har udstyret til at oprette en trådløs router. Du skal bruge en bredbåndsinternetforbindelse, en trådløst klar computer eller et trådløst netværkskort og en trådløs router.

2.

Afbryd dit kabel- eller DSL-modem fra din computer, hvis de to er direkte forbundet. Tilslut netværkskablet til porten bag på din trådløse router, der har etiketten Internet, WAN (Wide Area Network) eller WLAN (Wireless Local Area Network).

3.

Indsæt den ene ende af netværkskablet, der følger med din trådløse router, til dit modem. Indsæt den anden ende af kablet i din routerens internet-, WAN- eller WLAN-port. Udfør dette trin, hvis din computer ikke har en internetforbindelse.

4.

Tilslut strømmen til dit kabel eller DSL-modem. Tillad 30 sekunder for at etablere en internetforbindelse før du tilslutter og tænder din trådløse router.

5.

Se efter internettet, WAN eller WLAN-lyset på din router for at fortsætte. Dette betyder en vellykket forbindelse.

6.

Følg instruktionerne på installationsskiven for at konfigurere din trådløse router. Dette inkluderer beskyttelse af din router med sikkerhed, såsom en webnøgle eller WPA (Wi-Fi Protected Access). Gem dine indstillinger og begynd at bruge din trådløse router.

Tips og advarsler

  • Vælg en netværksadapter og trådløs router fremstillet af samme firma.
  • Trådløse netværk giver dig mulighed for at få adgang til internettet fra din næsten hvor som helst. Det er nemmere at installere den trådløse router for at gøre det muligt, end du tror.