Sådan opretter du et fotoalbum på Myspace

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sådan opretter du et fotoalbum

1.

Log ind på din Myspace-konto. Dette fører dig til din startside.

2.

Gå til Kontrolpanel på venstre side af din startside. Venstre klik en gang på 'Billeder'.

3.

Du bliver sendt til en side med dit profilbillede øverst til venstre. Udover dette er der blå knapper. Den ene er 'Opret album.' Venstreklik på en gang på 'Opret album.'

4.

Indtast en albumtitel og en placering (f.eks. Schweiz, hvor fotografierne blev taget.) Vælg derefter hvem du ønsker at kunne se billederne. Hvis du vælger 'Kun venner', kan kun venner, du har accepteret, se dette fotoalbum. Hvis du vælger 'Alle', kan enhver med internetadgang se dit fotoalbum.

5.

Når du har foretaget dine valg, skal du klikke på 'Opret' nederst til højre for kassen. Dette tager dig tilbage til det sted, hvor du så dit profilbillede og de blå knapper til højre for billedet, som f.eks. 'Upload fotos' og 'Opret album'. Under dette vil du se en tom kasse med navnet på albummet under det.

6.

Klik på albumets navn (et blåt link.) Nu har trukket op det specifikke album. Du er klar til at uploade billeder til albummet!

Sådan uploades fotos til dit fotoalbum

1.

Når du har gennemført det sidste trin i afsnit 1 , skal du se dit profilbillede med navnet på det album, du lige har oprettet til højre for profilbilledet. Under dette er der fire blå knapper, herunder 'Valg', 'Upload billeder', 'Slet album' og 'Opret diasshow.' Venstreklik på en gang på 'Upload Photos.'

2.

Du kan muligvis se et popup-vindue, der spørger dig om du vil installere Myspace uploader. Du kan springe over dette og sige nej for at undgå at skulle downloade dette til din computer.

3.

Hvis dette vindue ikke kom op, eller du valgte nej, da det kom op, skal du nu se en side med instruktioner om det. Gå til bunden til venstre, til en sætningslæsning, 'Hvis du ikke kan se Upload fotoformularet ovenfor, klik her.' Klik en gang på 'her'.

4.

Du er taget til siden for upload af fotos. Vælg 'Gennemse' -knappen under den blå Photo Upload 1.3-boks. Dette åbner et vindue, der viser titlerne til billederne på harddisken på din computer. (Eller det trækker op på kontrolpanelet, og du skal komme til billederne på harddisken, men du normalt gør det fra denne side.)

5.

Venstreklik en gang på det billede, du ønsker at uploade, og klik derefter på 'Åbn' nederst til højre i vinduet. Du vil se billedets titel tilføjet til boksen under 'Photo Upload 1.3.'

6.

I samme felt skal du klikke på 'Næste'. Dette fører dig til et valgvindue. Vælg et album til dette billede. Derefter, venstre-klik på 'upload.' Når uploaden er færdig, vil du se 'Uploading photos-100\% complete.' Klik på knappen 'Næste'.

7.

Du har nu mulighed for at sætte et billedtekst med det billede, du lige har uploadet. Indtast tekst i boksen til højre for det billede, du uploadede. Tryk derefter på 'færdig redigering' i den blå boks under billedet. (Hvis du ikke vil have et billedtekst, skal du blot trykke 'spring dette trin' i den blå boks under billedet i stedet.)

8.

Du bliver derefter overført til side med billederne på det album, du netop har oprettet. Du kan fortsætte med at uploade billeder ved at gentage trinene i dette andet afsnit, indtil du er færdig med albummet.

Tips og advarsler

  • Du kan komme tilbage og tilføje billeder til dine albums når som helst. Vælg bare 'fotos' fra kontrolpanelet på din hjemmeside, og når du kommer til siden 'mine album', skal du vælge den blå boks, der skal uploades fotos. Gå gennem processen i afsnit 2 for at uploade billedet.
  • De bedste billeder er dem, der har en god opløsning. Det skyldes, at når nogen klikker på billedet, ser de en stor version af det. der er skitseret opløsning, vil billedet blive uklar, når det forstørres.
  • Hvis du installerer Myspace uploader, vil du generelt trække det op hver gang du går til at uploade fotos. Det kan gemme et trin eller to, men det tager plads på y vores harddisk. Det er ikke nødvendigt.
  • Husk at alle i verden vil kunne se dine billeder, hvis du ikke vælger 'private' eller 'kun venner'.
  • Don 'T post billeder, der indeholder nøgenhed eller er anstødeligt. Myspace tillader ikke denne type fotos. Ofte vil de slette disse billeder, hvis du uploader dem, især hvis du placerer en på en kommentar (jeg har set dette sket.)
  • Har du en Myspace side? Er du interesseret i at indsende billeder på din side for andre Myspace medlemmer at se? Vil du have billederne organiseret i albums? Læs videre for at finde ud af, hvordan du opretter fotoalbum på Myspace for at organisere dine fotos.