Sådan finder du ud af, om en e-mail-server modtager indgående forbindelser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start'. En værktøjslinje eller et vindue kommer op.

2.

Klik på 'Kør'. Et vindue vil komme op med et sted for at skrive en kommando eller anden tekst.

3.

Klik på rektanglet (eller tekstfeltet som det hedder) og skriv denne kommando : 'cmd.' Tryk på 'Enter', eller klik på 'OK'. Et sort vindue vil (normalt) komme op. I den vil den have en blinkende markør. Dette vindue har titlen 'Command Prompt.'

4.

Klik på titellinjen eller andre steder i dette vindue for at vælge det (eller 'fokusere'). Du skal være i stand til nu at skrive kommandoer i den.

5.

I kommandopromptvinduet skriver du denne kommando, hvor (IP-adresse) erstattes af din IP-adresse eller DNS navn: 'start telnet (IP-adresse) 25.' Lad os studere betydningen af ​​hvert ord eller parameter, som de er kendt. Start giver den kommando, du skriver, ved siden af ​​at komme op i et separat vindue.
Telnet er et (tekst) terminalemuleringsprogram, der bruger TCP / IP i stedet for et serielt kabel til at oprette forbindelse til computere. (IP-adresse) erstattes af dit 4-tal sæt, også kendt som den prikkede quad. Det er internettet svarende til et telefonnummer. Det kan også erstattes af dit DNS-navn .
25 er som udvidelsesnummeret (eller TCP-portnummer, som det er kendt), der bruges til indgående e-mails.

Eksempler: 'start telnet 69.147.102.58 25' eller ' start telnet smtp.mail.yahoo.com 25. '

Når du har skrevet din Telnet-kommando, skal du trykke på' Enter. 'Et nyt sort vindue vil komme op med titlen består af ordet telnet og hvad end du har skrevet som din IP-adresse. I dette nye vindue kan du muligvis se ordene Tilslutning til (uanset hvad du skrev).

7.

Hvis uanset hvilken parameter du skrev efter kommandoen, er Telnet faktisk en e-mail-server, du w Jeg kan ikke få nogen tekst som denne: '220 smtp101.plus.mail.re1.yahoo.com ESMTP.'

Indholdet vil variere afhængigt af hvilken teknologi (og tilpasning) din e-mail-server havde. Men 'ved lov' (faktisk ved protokol, en kendt som SMTP), skal den starte med nummer 220 og et mellemrum.

8.

OK; så nu ved du, at der er en slags tjeneste på din IP-adresse eller DNS-navn, og dit bevis er lige foran dig. Hvad nu?

For at lukke dette vindue skal du blot skrive denne SMTP-kommando: 'Afslut'. Uanset hvad du har forbindelse til, svarer du på noget som '221 smtp101.plus.mail.re1.yahoo.com.'

Som tidligere forklarer vores SMTP-protokol, at svar skal starte med et nummer og et mellemrum.

Bagefter - normalt straks - vil din e-mail-server lukke din forbindelse. Dit Telnet-program kan rapportere det som 'Forbindelse til vært tabt' Kort tid derefter lukker dit Telnet-vindue. Du bør være tilbage til dit tidligere 'Kommandoprompt' -vindue.

Tips og advarsler

  • Du kan finde ud af om din egen pc kører Windows) har en e-mail-server. Du kan skrive denne kommando i din kommandoprompt: 'start telnet localhost 25.' Du kan overraske dig selv ved at finde en. I min pc (faktisk en bærbar computer) fandt jeg intet, selvom Microsoft Outlook Express var åben. Parameteret LocalHost (igen efter protokol) skal pege på din egen computer. Men få tjenester arbejder faktisk på (eller binder til) det.
  • Du kan også finde din pc-IP-adresse med denne kommando: 'ipconfig.' Så test den ene.
  • Hvis du nogensinde har oprettet en e-mail-server og forsøgt at sende e-mails til den fra internettet, har du muligvis følt sig frustreret, når intet kommer i din indbakke. Følg disse instruktioner for at lære, hvor nemt det er at finde ud af, om du kan oprette forbindelse til det. Husk, at der er en række trin, der skal udføres, før en e-mail-server sender og modtager e-mails. Selvom det er uden for denne artikels anvendelsesområde, vil trinene her hjælpe dig med at konstatere, om der er mulighed for forbindelse til din e-mail-server.