Sådan finder du ud af, om en firewall blokerer din fjernbetjeningssoftware

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Test din forbindelse til computer 1 fra computer 2

1.

Find ud af IP-portnummeret, som din fjernbetjeningssoftware bruger. Du kan få disse oplysninger fra dine eksterne softwareindstillinger i din brugercomputer, dens dokumentation eller dens tekniske support. Her er de mere almindelige IP-portnumre:

3389 - Microsofts Remote Desktop Connection Protocol (RDP)
5631 - Symantecs PC Anywhere (standard; det kan ændres)
5900 - Open Source Forge s VNC og dets derivater (ditto)
4899 - Famatechs Remote Administrator (ditto)

2.

Klik på 'Start'. ' En værktøjslinje eller et vindue kommer op.

3.

Klik på 'Kør'. Et vindue vil komme op med et sted for at skrive en kommando eller anden tekst.

4.

Klik på rektangelet (eller tekstfeltet) og skriv denne kommando:

cmd

Tryk på 'Enter' eller klik 'OK'

Et (normalt) sort vindue med en blinkende markør vil komme op. Dette vindue har titlen Kommandoprompt.

5.

Klik på titellinjen eller et andet sted inde i vinduet for at vælge det.
Du skal kunne skrive kommandoer ind i den.

6. I vinduet Kommandoprompt skriver du denne kommando, hvor (IP-adressen) er erstattet af computerens IP-adresse eller DNS-navn:

start telnet (IP-adresse) (TCP portnummer)

Start giver den kommando, du skriver ved siden af, at du kommer op i et separat vindue.
Telnet er en (tekst) terminal emuleringsprogram, der bruger TCP / IP i stedet for et serielt kabel til forbindelse til computere. (IP-adresse) erstattes af dit 4-tal sæt, også kendt som den prikkede quad. Det er internettet, der svarer til et telefonnummer. erstattes af dit DNS-navn.
Den sidste er dit TCP-portnummer. Dette vil du erstatte med dit portnummer, hvis det passer.

Eksempler:

start telnet 10.120.201.18 3389

eller:

start telnet mail.yourfriend.local 4899

7.

Disse trin kun test hvis dit TCP portnummer er åbent på computer 1 til omverdenen. Du kan stadig have et problem med fjernbetjeningssoftwaren, der forhindrer dig i at oprette forbindelse. Hvis alt andet er i orden, tager omstart af Computer 1 normalt sig af problemet, i det mindste et stykke tid.

Test din Rmote Control Software i Computer 1 (trin ligner meget afsnit 1)

1.

På computer 1 skal du klikke på 'Start'. En værktøjslinje eller et vindue vil komme op.

2.

Klik på Kør. Et vindue vil komme op med et sted for at skrive en kommando eller anden tekst.

3.

Klik på rektanglet og skriv denne kommando:

cmd

Tryk på 'Enter', eller klik på 'OK'.

Et (normalt) sort vindue kommer op. I den vil den have en blinkende markør. Dette vindue har titlen Kommandoprompt.

4.

Skriv denne kommando, og tryk på 'ENTER:'

IPCONFIG

Som svar får du tekst som dette:

Windows IP-konfiguration


Ethernet-adapter Trådløs netværksforbindelse:

Forbindelsesspecifik DNS-suffiks. :
IP-adresse. . . . . . . . . . . . : ###. ###. ###. ###
Subnet Mask. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Standard Gateway. . . . . . . . . : ###. ###. ###. ###

5.

Noter sæt af fire tal (eller 'prikket quad') i IP-adresselinjen. Skriv derefter kommandoen:

start telnet (din IP-adresse) (dit TCP-portnummer)

Fortsæt til vores næste trin.

6. < / p>

Et andet vindue kommer op. Teksten

Tilslutning til (blah blah blah) ...

kan dukke op. En af disse ting kan forekomme:

1- Teksten ovenfor dræber i mere end et halvt sekund eller så, og så lukker skærmen, så du er tilbage til det forrige vindue. Dette betyder, at Computer 1 ikke har noget at lytte til den pågældende port. Enten er fjernbetjeningssoftwaren ikke aktiv, den kan ikke blive aktiv af en eller anden grund, ellers lytter den i en anden TCP-port.

Du kan nu kontakte teknisk support fra din fjernbetjeningssoftware og få dem til at hjælpe dig med at finde ud af, hvad problemet er.

2- Skærmen er tom, bortset fra en markør. Dette betyder, at Computer 1 har noget software lytte på den TCP port. Forhåbentlig er det din fjernbetjeningssoftware, der lytter.

Du kan trykke på ENTER eller bogstavet q, og normalt lukker dette vindue.
Hvis dine resultater i afsnit 1 var, at der ikke kan oprettes forbindelse på samme TCP-port, så er der en firewall eller anden software på computer 1, der blokerer denne port til indgående forbindelser. Du skal undersøge computer 1 for at se, om Windows Firewall eller en firewall-software fra tredjepart forårsager dette problem. Fælles skyldige er Windows Firewall, Norton Security eller ZoneAlarm. I stedet for at deaktivere firewallen, er det bedre at fortælle det at acceptere indgående forbindelser i denne port.

3.- I sjældne tilfælde åbner og lukker det andet vindue næsten øjeblikkeligt, og du er tilbage til første. I dette tilfælde afviser havnen aktivt forbindelsen. Enten din fjernbetjeningssoftware virker op, eller en anden software lytter til den TCP-port. Du skal kontrollere, at dit TCP-portnummer faktisk er korrekt.

BEMÆRK:
Disse trin test kun, hvis dit TCP-portnummer er åbent på Computer 1. Du kan stadig have et problem med selve fjernbetjeningssoftwaren, der forhindrer dig i at forbinde. Hvis alt andet er i orden (autentificering osv.), Genstarter Computer 1 normalt pleje af problemet, i det mindste et stykke tid. Geninstallation kan også være en mulighed. Ellers skal du kontakte din tekniske support til fjernbetjeningssoftware.

Tips og advarsler

  • Computer 1 skal kunne surfe på internettet eller mindst have en gyldig IP-adresse som vist med kommandoprompten IPCONFIG.
  • Computeren med fjernbetjeningssoftware (Computer 1) skal have et operativsystem, der indeholder Telnet-værktøjet, som f.eks. Windows XP. Du skal også bruge sin IP-adresse eller dens DNS-navn.
  • Du kan bruge ordet localhost i stedet for din IP-adresse. Ikke alle fjernbetjeningssoftware virker på (binder til) denne adresse (som er kendt som Loopback-adresse), så test kan mislykkes på dig, men din software kan stadig arbejde.
  • Du kan bruge denne kommando i Computer 1 for at få en liste over lytteporte: NBTSTAT -S. Brug af TELNET som beskrevet vil dog give dig en bedre følelse for din forbindelse.
  • Denne artikel er et avanceret emne og kræver viden om protokollen TCP / IP-familien.
  • < li> Der er sikkerhedsspørgsmål ved fjernelse af fjernbetjeningssoftware, der kører på enhver computer hele tiden, specielt hvis den ikke beder brugeren om godkendelse eller på anden måde advarer brugeren om en indgående forbindelse. Hvis du nogensinde har forsøgt at hjælpe en bruger på et andet sted, har du værdsat anvendeligheden af ​​fjernbetjeningssoftware. Men du kan muligvis ikke oprette forbindelse til den efter installationen. Når det sker, skal du afgøre, om brugerens firewall forårsager problemet, eller hvis det er et andet problem med brugerens computer. Begge computere skal være på samme sted, for at du kan bruge disse tips; Hvis din brugers computer er offsite, vil denne procedure være ubrugelig.

    Computeren med problemet (Computer 1) skal have et operativsystem, der indeholder Telnet-værktøjet, som f.eks. Windows XP. Du vil skal også have sin IP-adresse eller dens DNS-navn. Computer 2 skal have et operativsystem, der indeholder Telnet-værktøjet. Der skal være en pålidelig arbejdsnetværksforbindelse mellem de to.