Sådan gør du en live webcast

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer Windows-serversoftwaren i henhold til vejledningen, der følger med softwaren, og Konfigurer din server ved at indstille administratoradgangskoden og oprette brugerkonti. Du skal have en ekstra til dig selv ud over at bruge administratorens logon.

2.

Sørg for, at du har internetforbindelse. Når du kan tilslutte dig på tilfredsstillende måde til internettet, kan du konfigurere medieserveren.

3.

Download Windows Media Encoder på http://www.microsoft.com/downloads/ ? details.aspx FamilyID = 5691ba02-e496-465a-bba9-b2f1182cdf24 u0026 amp; displaylang = da. Kør installationsprogrammet.

4.

På Start-menuen skal du køre Administrative værktøjer> Windows Media. Vælg Unicast Publishing Points fra menuen til venstre. (Figur 1)

5.

Figur 1 viser menuen. Identificer maskinens navn som i figur 2. I dette tilfælde er det heldigt. Indtast portnummeret, som typisk er 8080 for medietjeneste.

6.

Kør Windows Media Encoder, som du lige har installeret. Vælg Udsend en levende begivenhed fra den første skærm som vist i figur 3.

7.

Dit lydkort skal genkendes i panelet Enhedsindstillinger. Fig. 4.

8.

Vælg Træk i det næste skærmbillede. Fig. 5.

9.

Figur 6 viser indstillinger for server og udgivelsespunkt. Servernavnet og indstillingerne skal afspejle serverens navn og webadresse.

10.

For en lydwebcast, der primært stemmer, skal du vælge 19kpbs for hastighed. Dette vil fungere, selvom du bruger en ældre server med kun 1 GB RAM

11.

Fanen Attributter lader dig identificere dit program, forfatteren osv.

12.

Skift indstillingerne på din hjemmeside, der vil linke til webcast til IP-adressen på medieserveren. Når indstillingerne er gennemført, skal du klikke på Start kodning fra menulinjen. Din webcast vil begynde.

< p>

Tips og advarsler

  • Du behøver ikke have et registreret domæne, så længe du kan pege på din medieservers IP-adresse. har en hjemmeside, som du vil bruge til at lede brugerne til at lytte til dit medieprogram.
  • Du kan blot forbinde en mikrofon til medieserverens lydkort og tale i mikrofonen for at oprette webcast . Du kan også afspille en eksisterende fil ved hjælp af funktionen Spil efterspørgsel på medieserveren. Hvis du har musik eller stemme, der kommer fra en ekstern enhed (telefon eller cd-afspiller), kan du tilslutte den til line-in-stikket på lydkortet.
  • Det vil ikke være effektivt at forsøge at bruge den samme maskine til en webserver og medieserver på samme tid. For en ting konkurrerer dine brugere med hinanden for båndbredde på begge servere. Desuden konfigurerer du normalt din server som en web- eller medieserver, men ikke begge.
  • I disse dage er det muligt at køre en webcast fra dit eget hjem, så længe du har ovennævnte hardware og software. Du har også brug for en telefonlinje, som forbinder til internettet med en høj nok (300 kpbs) uploadhastighed for at sende en lyd stream. Bemærk: Når du surfer på internettet, downloader du. Din downloadhastighed vil ikke hjælpe dem, der forsøger at oprette forbindelse til din server, fordi serveren skal skubbe indholdet til dem, eller de skal trække det fra serveren. Hvis du har et kabelmodem eller en DSL-linje, er chancerne det gør det. Du skal dog have en statisk internetprotokoladresse (en der ikke ændres) snarere end en dynamisk. Pointen her er, at hvis du ikke har en statisk adresse, kan adressen ændre sig under webcasten, og du vil miste dine lyttere. Hvis du ikke har gjort det før, skal du nok starte med en lyd (ikke video) kilde , da kravene er meget højere for video streaming. Når dette projekt er afsluttet, vil dette projekt give dig mulighed for at lede besøgende fra dit websted til medieserveren for at lytte til streaming indhold (musik, stemme kommentar osv.)