Sådan holder du dine børn sikre på internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Når dit barn begynder at blive nysgerrig over internettet, er det meget vigtigt, at du som forælder sætter dig ned med dem for at lære dem at bruge internettet såvel som forskellige hjemmesider de vil støde på. Det er også vigtigt, at du giver dem kendskab til alle de potentielle farer, som internettet og forskellige rovdyr giver deres vej.

2.

En god ide, som mange forældre udnytter er sætter familiecomputeren på et sted i hjemmet, der er centralt. På denne måde kan du altid tage et hurtigt kig for at overvåge aktiviteter, mens dit barn er på computeren. Derudover vil mange børn være mere forsigtige med det indhold, de ser, når de ved, at de er i ren synsvinkel.

3.

Lad altid dit barn vide, at de skal Begræns delingen af ​​personlige oplysninger over computeren. Det betyder ikke at give nogen deres adresse eller andre vigtige oplysninger, som enhver potentiel rovdyr kan bruge for at komme til dem eller din familie. Ved at holde kommunikationslinjerne altid åbne med dit barn og den måde, de bruger computeren på, gør du internettet et meget sikrere sted for dem.

4.

På grund af arten af ​​nogle af de tilgængelige websteder, der appellerer til yngre børn, kan du være sikker på, at der findes en række adgangskoder på din computer, der er konfigureret hjemme. Du kan enten tage tid til at oprette nogle af dine egne adgangskoder, som du kan bruge til at overvåge aktivitet på computeren, eller du kan endda investere i et af de computerprogrammer, der er tilgængelige for de berørte forældre på dit lokale eller online kontorforsyning eller computer software butik.

Tips og advarsler

  • Brug din computer som en familie! Du vil blive forbløffet over den forskel, der kan gøres med dine interaktioner mellem familiemedlemmer, når du alle sidder og bruger din familiecomputer til en række projekter og underholdning.
  • Vis dine børn, hvor hjælpsomme det er at Internettet kan være når det kommer til skolearbejde og andre punkter i deres uddannelse og udvikling.
  • Glem aldrig at fortælle dine børn, at de skal være sikre og opmærksomme på deres omgivelser i blogs, chatrum og andre online samfund .
  • Når du er forælder, er der alle mulige ting, du vil være opmærksom på for at holde dine børn så sikre som muligt. Fordi de ser til dig at lede og beskytte dem, er det op til dig at kende internetets funktionsmåde og kende tegn på eventuelle potentielle farer. Med den rette vejledning og en god overvågning fra din side skal dine børn have en god oplevelse på internettet.