Sådan laver du et softwareinstallations flowdiagram

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Identificer den softwarepakke, der skal installeres, og hvor den vil blive installeret (på en arbejdsstation på et corporate-netværksdrev)

2.

p> Skræddersy dit flowdiagram til dine brugere. Microsoft certificerede fagfolk behøver ikke have detaljerede forklaringer på det grundlæggende, men din rang og fil arbejdere kan. Tænk på, hvordan dit rutediagram viser andre hvordan man installerer software på en måde, de kan forstå.

3.

Konstruer dit flowdiagram for at få klarhed. Du kan bruge strømningsdiagramkonventioner som box-and-diamond-stilen til at identificere typer procedurer (f.eks .: trin, ventetider, fejlfinding)

< p> 4.

Adressér mulige problemresultater klart i separate 'daisy chains'. Dit rutediagram kan have en selvstændig avenue til 'browser support' -problemer eller 'uigenkendte adgangskoder' 'eller andre dilemmaer. Klart at isolere disse situationer er en stor hjælp for den person, der sorterer gennem den til tider forvirrende proces at installere software.

5.

Inkluder' test 'eller andet' endgame 'instruktioner for at sikre, at installationen blev udført korrekt. Hvis du har klare sæt af instruktioner på rutediagrammet, hjælper det ikke kun installatører med jo b, men vil også hjælpe dem med at se, at det var gjort. Hvert rutediagram indeholder en klar begyndelse og slutning af processen, og de, der følger den til sin ende, kan trække vejret nemt og vide, at jobbet er færdigt.

Et installationsdiagram for softwareinstallationer kan være yderst nyttigt for medarbejdere, der sidder ned med en cd- eller intro-pakke for at få nye programmer på en arbejdsstation eller et netværk. Designets klarhed i et rutediagram hjælper med at bryde en kompliceret proces ned i nemme trin. Det kan endda hjælpe med fejlfinding, men rutediagrammet vil ikke gøre magi; vanskelige aspekter som uigenkendte adgangskoder vil stadig være en besvær.