Sådan oprettes et sikkert netværk ved hjælp af teknologi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vet, hvilke trusler der er derude for at skade dit netværk. Ikke alene skal du være opmærksom på de nuværende sikkerhedstrusler, men du skal også være villig til kontinuerligt at beskytte netværket mod nye trusler. De fleste angreb mod dit netværk består af at stjæle dine økonomiske oplysninger, forretningsregistre eller kundedata. Når dit netværk bliver inficeret, vil det let spredes fra computer til computer, der er tilsluttet netværket.

2.

Hold dig opdateret med softwareprogrammer og anti-virusprogrammer. Disse programmer hjælper med at holde dit netværk sikkert af invasion og skade. At lade disse applikationer bortfalde i opdateringer betyder, at du forlader dit netværk sårbart og ubeskyttet. Hackere vil udnytte denne svaghed fuldt ud.

3.

Udfør regelmæssige scanninger på dit netværk og tilsluttede computere. Dette vil hjælpe dig med hurtigt at identificere aktuelle eller potentielle problemer i dit netværk. Når disse problemer er blevet identificeret, kan du begynde at arbejde på løsninger, der gør dit netværk stærkere og sværere at komme ind på. Nogle gange kan netværk blive overbelastet og overbelastet på grund af spyware eller vira.

4. Brug firewalls til at beskytte dit netværk. Firewalls er specielt designet til at blokere uønskede brugere fra at få adgang til dine netværk og computere. Du har mulighed for at vælge en firewall i form af et softwareprogram eller en hardwareenhed. Hvis du vælger en softwareversion af firewall, kan du nemt finde gratis eller lavpris beskyttelse suiter. Uanset hvilken version du vælger, arbejder de begge effektivt.

5.

Sikre et trådløst netværk. Trådløs internetforbindelse er en bekvem måde at befri dig fra rodetrækker. Det skal dog også være sikkert. Hackere og andre uønskede gæster vil konstant forsøge at invadere dit trådløse netværk uden at vide det. Opret en WEP-nøgle til din trådløse forbindelse og en adgangskode. Hvis brugere ikke kan give de korrekte oplysninger, kan de ikke få adgang til det.

Beskyttelse af computere, der er tilsluttet dit netværk, er en vigtig opgave. Med de konstante trusler om vira og orme, skal du altid være på vagt. Blind adgang til internettet uden at beskytte dit netværk er en tåbelig ting. Med nogle få tips kan du med succes beskytte dit netværk uden meget arbejde.