Sådan opsætter du trådløs på en Windows Vista-bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd for skrivebordet og bærbare computere, og lad dem starte helt.

2.

I nederste venstre hjørne proceslinjen), vil du se 2 computere (bokse). Mest sandsynligt har de en rød 'x' over dem. Vi skal arbejde for at ændre alt det ved at klikke på dem.

3.

Disse felter kan nu sige 'tilgængelige trådløse netværk.' Du kan klikke på tilslutte eller frakoble eller gå til netværksdelingscenteret fra disse valg.

4.

Hvis du ønsker at oprette forbindelse til et eksisterende netværk, og du ved, hvilket navn du gav hjemmenetværk, vil det gøre det nemmere. Hvis det er 'sikkerhedsaktiveret', vil det bede dig om en netværksnøgle. Indtast netværksnøglen i området omhyggeligt. Marker boksen for at få vist tegnene, så du ved, hvad du skriver.

5.

Dobbeltklik på Microsoft Internet Explorer for at sikre, at du kan oprette forbindelse til et websted og internettet.

Tips og advarsler

 • Du skal muligvis indtaste netværksnøglen et par gange, indtil det er korrekt.
 • Du vil gøre lignende trin, hvis du tager dette til et sted uden for dit hjem. Netværket vil altid blive vist. Mange steder vil give dig deres kode for at komme ind, så du kan få adgang til wi-fi.
 • Hvis du fortsat har problemer med at oprette forbindelse, skal du ringe til routerproducenten. De vil fejle dine forbindelsesproblemer med dig på telefonen.
 • Du kan også bruge den trådløse Network Setup-guiden, der er indbygget i Windows Vista, eller computerproducenten har ofte software, som gør det nemmere at oprette forbindelse til Internet.
 • Kontroller routerwebsteder for mere information, tips og ideer.
 • Hvis du slukker for sikkerheden til dit netværk, så du kan få adgang til netværket, udskrive netværkssikkerhedsnøglen og og derefter slå sikkerhedskopien i din router.
 • Hvis du kun er tilsluttet lokalt (pr. besked nederst til højre), skal du gentage disse trin, fordi du ikke kommer på internettet.
 • Det samme gælder for begrænset forbindelse. Dette vil også forhindre internetadgang.
 • Nogle routere har kendt problemer med Windows Vista. Du skal muligvis opgradere din router. Overvej en kombinationsrouter / modem, dette kræver meget mindre arbejde for opsætning, og det er nemmest at fejlfinding, når der opstår problemer med forbindelsen.
 • Sørg for, at dit trådløse kort er tændt, hvis det er indbygget i din notesbog. Der er en lille knap eller knap øverst på tastaturet eller nederst. Se manualen for diagram af dens placering. Bemærk: Den lille LED lyser, hvis den er tændt.
 • Hvis du tøver med at tilføje en ny bærbar computer eller notesbog til dit trådløse hjemmenetværk, vil disse trin hjælpe med til at lette din frygt.

  Din bærbare computer vil være forbundet til dit trådløse netværk på få minutter.