Sådan opsættes port videresendelse til et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Lav en liste over porte, du skal videresende. De fleste programmer kræver, at deres porte fremsendes; Hvis dette ikke er gjort, vil oplysningerne fra disse programmer ikke blive set af din lokale computer. Hvis du kender et program, som porte skal videresendes til, skriv det ned. Efterfølgende skal du tjekke softwareproducentens hjemmeside for at finde porten eller serien af ​​porte sammen med den protokoltype, der er forbundet med dit program / program af interesse. Skriv det også ned.

2.

Indstil en statisk IP-adresse på computeren, for hvilke porte der skal videresendes. For at oprette en statisk IP-adresse på en Mac OS X skal du blot klikke på appleikonet øverst til venstre på skærmen, vælg 'Systemindstillinger 'og under' Internet og netværk 'skal du vælge' Netværk '. Vælg den netværksforbindelse, du bruger i øjeblikket, og klik på' Konfigurer '. Klik på' Konfigurer IPv4 'og vælg' Manuel. 'Den valgte IP-adresse skal svare til din router s IP-adresse med det sidste nummer i intervallet fra 1-254. Normalt kan du tilføje 10 eller mere til din router s sidste nummer. Dette skal i de fleste tilfælde fungere som en statisk IP-adresse. Hvis din routerens adresse f.eks. Er 192.168.1.1, kan du vælge 192.168.1.11 som din statiske IP-adresse.

Start videresendelse af dine porte ved at få adgang til din router s hjemmeside. Åbn en webbrowser (Explorer, Safari eller Firefox) og indtast din router s IP-adresse efter http: //. Dette skal føre dig til din router s hjemmeside. Find de links, der fører dig til Port Forwarding eller Port Redirection. Du skal blot angive Program / Application Name, Protokol type (TCP eller IP) og Portnummer (r) på både offentlige og private havne. Du skal muligvis afkrydse en boks for at indikere, at du vil aktivere denne port. Klik på 'OK' eller 'Gem' for at gemme dine indstillinger.

4.

Genkonfigurer din firewall, så du kan åbne porte, der blokeres af din firewall. Alternativt kan du deaktivere firewalls og tænde dem manuelt en gang for at se, hvilken firewall der blokkerer porte, når du indtaster din LAN.

Port videresendelse giver bekvemmeligheden med at tillade fjerncomputere adgang til bestemte porte inden for et lokalnetværk (LAN). Med andre ord kan en fjerncomputer have adgang til en bestemt computer inden for et privat LAN. For at gøre det, skal routere vide, hvor de skal omdirigere de oplysninger, den modtager fra den eksterne computer og omvendt. Port forwarding er beslægtet med at tilføje de sidste farven af ​​maling til dit hjemmekontor. I dette tilfælde vil du i stedet for at detailere dine vægge simpelthen finjustere dit netværk.