Sådan skjuler du din SSID (Service Set Identifier).

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din webbrowser og indtast adressen til din trådløse router, som normalt er 192.168.0.1. Dette vil lede dig til log på skærmen for din router. Bemærk venligst, at hvis du ikke har ændret din log på brugernavn og adgangskode, er det standardindstillingerne som normalt er 'Admin' med adgangskoden u0026 quot; admin u0026 quot; eller 'kodeord'.

2.

Med de fleste trådløse routere ville det område du skulle gå til næste, for at finde SSID-udsendelsesfunktionen, være Wireless Network Indstillinger.

3.

Find den relevante boks for at afvælge routerens evne til at sende din SSID. På mange routere kan dette være en boks mærket 'usynlig.' Kassen bør kontrolleres, så fjern markeringen for at stoppe udsendelsen.

4.

Inden du lukker browseren, skal du kontrollere, at du ikke behøver at gemme ændringer til dine indstillinger, som du netop har lavet. Nogle routere har en gem knapp eller link, mens andre beder dig gemme, når du logger ud eller forsøger at navigere væk fra konfigurationsstedet. På den ene side må du sørge for at gemme dine ændringer, eller din SSID vil stadig være offentligt udsendt.

Tips og advarsler

  • Sørg for at skrive ned eller huske Navnet på dit SSID, før du slukker for udsendingsfunktionen.
  • Sørg for at gemme indstillingerne, før du forlader routerns konfigurationsindstillinger.
  • En af de nemmeste måder at beskytte dig mod fra andre, der forsøger at bruge din trådløse forbindelse, er at skjule eller ikke sende dit SSID. SSID'en vil stadig blive set af dem, der allerede er oprettet i dit netværk, men det ses ikke af rovende øjne. Den eneste måde, den kan findes på, er, hvis personen bruger specifik software til at finde alle trådløse punkter, der udsendes; men de fleste mennesker har ikke denne evne og ville ikke vide, hvordan man bruger det, hvis de gjorde det. Læs videre for at lære mere.