Sådan slukkes fildeling på Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå ind på pc'ens kontrolpanel ved at vælge 'START' knappen og vælg derefter 'Kontrolpanel' i hovedmenuen.

2.

Hvis dit kontrolpanel ikke er i 'CLASSIC VIEW', skal du vælge linket i venstre side af vinduet for at ændre visninger.

3.

Vælg 'Netværk Forbindelser 'ICON fra kontrolpanelet. Dette åbner et vindue og viser alle netværksforbindelser på din pc.

4.

Du kan have flere forbindelser, men titlen bliver typisk 'Local Area Connection' og har ordene 'tilsluttet' nedenunder, og ikonet vil blive 'farvet' hvis det er aktivt, alle andre forbindelser bliver 'gråtonede'.

5.

Højreklik på Forbindelsen 'Lokal forbindelsestilslutning' og vælg 'Egenskaber' i pop op-menuen.

6.

Fra 'Lokal forbindelsesegenskaber' ' mulighed. og tryk på OK

7.

Du må muligvis ikke genstarte din pc, før indstillingerne træder i kraft, men det anbefales.

8.

Efter genstart er der ikke adgang til nogen filer fra hvor som helst.

Tips og advarsler

  • Windows fil- og printerdeling er aktiveret som standard på de fleste Windows XP-maskiner.
  • Du skal have administratorrettigheder til at foretage disse ændringer på din pc.
  • Fildelingsprogrammer (musik, video osv.) fra over internettet vil ikke længere fungere.
  • Hvis du vil genaktivere fil- og printerdeling, skal du blot følge trin 1-8 og genkøre muligheden for fil- og printerdeling.
  • Hvis en printer deles med andre pc'er på netværket, vil den ikke længere være synlig for nogen anden pc.
  • De fleste hjemmecomputere behøver ikke fil- og printerdeling aktiveret, men de fleste er opsætninger fra producenten for at tillade fildeling.

    Hvis du ikke er bekendt med filsikkerhed, kan du bare tænde fil og printerdeling på en hjemme-pc og reducere risikoen for trojanere og vira, der bruger denne sårbarhed til at sprede sig.