Sådan snakker du med en udlejer om satellit-internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få et klart billede af den sydlige himmel. For at parabolantenne skal kommunikere med satellitten, skal der være en klar synsforbindelse til satellitten. Hvis din udlejer vil tillade dig at have en satellit, og der er træer eller andre hindringer i vejen, skal du også bede ham om at få dem ryddet eller beskåret, før du kan få parabolantenne installeret.

2.

Bed tilladelse til at oprette en parabol. Før du sætter parabolantenne på taget, skal du først have tilladelse fra bygherren. Forklar til din udlejer, at skålen ligner en satellit-tv-skål, og at en uddannet tekniker vil sætte opskålen op.

Tal med din udlejer om behovet at bore huller i væggene og gulvene. For at køre kablet til satellit-internetdisken, skal du eller teknikeren muligvis bore huller i væggene eller gulvene. Disse huller vil være små og minimale, omtrent lige så mange og så store som dem, der plejede at køre koaksialkabel til kabel-tv eller kabel til en telefonlinje.

4.

Få skriftlig tilladelse til installation. Hvis din udlejer ikke er på ejendommen, når teknikeren er der for at installere satellit-internetdisken, kan teknikeren bede om at se det skriftligt. Dette er at beskytte teknikeren, hvis lejeren lyver eller misforstår udlejeren. Nogle teknikere må ikke gøre noget arbejde, før de har skriftlig tilladelse fra udlejeren.

5.

Få skriftlig tilladelse til vedligeholdelse. Spørg din udlejer om en note, der giver tilladelse til en tekniker til at gøre ethvert fremtidigt arbejde i forbindelse med satellit-internetretten. Internet parabolantenne må muligvis serviceres fra tid til anden. Skålen må muligvis genindstilles til at tage højde for husets afvikling, vind, der flytter skålen eller svag drift i satellitens kredsløb. Det kan også være nødvendigt at installere nyt udstyr for at give bedre service.

Tips og advarsler

  • At få tilladelse til vedligeholdelse på samme tid som tilladelse til installation foretrækkes, da vedligeholdelsesopkald ofte er uventede, og du kan muligvis ikke tale med din udlejer før teknikeren ankommer.
  • Satellit Internet kan bringe bredbåndsinternet til næsten overalt på planeten. Det er mere bekvemt end DSL eller kabel Internet og betydeligt hurtigere end opkald. Men hvis du ikke ejer dit hjem, vil du ikke kunne købe en plan, før du snakker med din udlejer for at sikre at det er s helt rigtigt at have en satellit installeret på stedet.