Sådan tilslutter du en Mac til en pc på et lokalt netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start din Mac og pc. Sørg for, at de begge er tilsluttet netværket, før du forsøger at få adgang til pc'ens filer.

2.

På pc'en skal du gå til Kontrolpanel> System. Kontroller navnet på Arbejdsgruppen på netværket. Hvis du har problemer, er standard for Windows XP MSHOME, og Vista er WORKGROUP.

3.

Åbne Directory Access på din Mac applikation i Hjælpeprogrammer. Du skal muligvis klikke på låsen nederst i venstre hjørne for at foretage ændringer. Dobbeltklik på SMB / CIFS, og skift arbejdsgruppens navn til samme navn som arbejdsgruppen på Windows XP.

4.

I Finder klikker du på Gå> Netværk. Find navnet på din Windows-pc. Log ind ved hjælp af dit Windows login.

Tips og advarsler

  • Det er helt anderledes at forbinde den anden retning. Det er lettere at tænde FTP i dine Macs præferencer og oprette forbindelse til din Mac med en webbrowser.
  • Når Brug en firewall, det skal konfigureres for at tillade din Macs IP-adresse at forbinde. Du kan teste dette ved midlertidigt at forbinde med din firewall.
  • Mac'er, der kører OS X, er mere kompatible med pc'er end nogensinde. Der er ingen grund til at bruge PC-Mac LAN, og du kan endda udskrive til Windows-printere via din pc. Dette fokuserer på at få en Mac til at oprette forbindelse til din pc, ikke omvendt.