Sådan udskrives du direkte til en netværksprinter i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sådan udskrives du direkte på en netværksprinter i Windows

1.

Klik på knappen 'Start' på din Windows XP-værktøjslinje.

2.

Klik på 'Kontrolpanel.'

3.

Dobbeltklik på 'Printere og faxe.'

4.

Klik på 'Tilføj en printer' i boksen Printeropgaver øverst til venstre i vinduet. Dette vil starte guiden Tilføj printer.

5.

Klik på knappen 'Næste'.

6.

Klik på den lokale Printer indstilling. Fjern afkrydsningsfeltet 'Automatisk registrering og installation'. Klik på knappen 'Næste'.

7.

Klik på 'Opret en ny port' mulighed. Vælg 'Standard TCP / IP-port' fra rullelisten. Klik på knappen Næste. Dette vil starte guiden Tilføj standard TCP / IP-printerport.

8.

Klik på knappen 'Næste' i vinduet Tilføj standard TCP / IP-printerport. >

9.

Skriv IP-adressen i feltet Printernavn eller IP-adresse. Klik på knappen 'Næste'.

10.

Klik på knappen 'Udfør'.

11.

Du kan muligvis se Installer printersoftwarevindue. I så fald skal du vælge den rigtige producent og printer fra listerne. Hvis din producent eller printer ikke er angivet, skal du klikke på knappen 'Har disk' og navigere til det drev, hvor printerdriveren er placeret. Klik på knappen 'Næste'.

12.

Skriv et navn i feltet 'Printernavn:' for at identificere denne printer. Klik på 'Ja', hvis du vil have denne printer til at være din standard. Klik på 'Nej', hvis du vil have en anden printer som standard. Klik på knappen 'Næste'.

13.

Klik på 'Ja' for at udskrive en testside. Klik på knappen 'Næste'.

14.

Klik på knappen 'Udfør'.

Tips og advarsler

  • Du kan downloade den nyeste driver til din printer fra producentens hjemmeside.
  • Hvis du er i et arbejdsmiljø, skal du sørge for at få tilladelse fra din teknologigruppe til at udskrive direkte til en netværksprinter før gør det.
  • De fleste forretningsnetværk har en printerserver, som køer alle udskriftsjobene til netværksprintere. Der er dog tidspunkter, hvor du måske foretrækker at udskrive direkte til printeren omgå printerserveren.

    Disse trin vil gå igennem opsætning af en TCP / IP-printerport på din Windows XP-computer, der tillader Du udskriver direkte til printeren. Læs videre for at lære mere.