Sådan bruges Group Policy Editor i Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem hvilken bruger eller gruppe du vil definere politikindstillinger for. Opsummer de muligheder, du vil konfigurere. Log på en arbejdsstation med administratorrettigheder.

2.

Få adgang til gruppepolicyeditoren via Microsoft Management Console. Klik på knappen 'Start'; Klik derefter på 'Kør'. Skriv bogstaverne 'mmc' i tekstboksen og klik på 'OK' knappen. Konsollen åbnes.

3.

Klik på 'File', 'Add / Remove Snap-In.' En menu for Tilføj / fjern Snap-In-egenskaber vises. Klik på 'Tilføj' på fanen Standalone. En liste over tilgængelige snap-ins viser.

4.

Vælg gruppepolitikobjekteditor. Klik på knappen 'Tilføj'. En dialogboks til dialogboksen Vælg gruppepolitisk objekt vises. Vælg et gruppepolitisk objekt, du vil konfigurere. Klik på 'Udfør', klik på 'Luk' og klik derefter på 'OK'. Det objekt, du valgte, vises under Console Root-mappen i konsollen.

5.

Vælg en objektmappe, der skal konfigureres på venstre side af konsollen. De relative objekternativer vises på højre side af konsollen.

6.

Lav et valg af et emne til højre for konfiguration. Højreklik på den valgte politik og vælg 'Egenskaber' i menuen. Et egenskabsark viser til at konfigurere policyindstillingen.

7.

Indstil politiske muligheder på egenskabsarket. Komplet valg og klik på 'OK'. Dialogboksen lukker.

8.

Luk Microsoft Management Console efter at have defineret dine Window Group Policy-indstillinger.

Tips og advarsler

  • Gruppepolitikker bruger en hierarkisk proces til at definere gruppeindstillinger. Brug indstillingen 'deaktiver' for at slukke for en brugerpolitik på lokalt plan, der muligvis er blevet anvendt til en gruppe på et højere niveau.
  • Vær forsigtig, når du indstiller politikker. Forkert brug af Group Policy Editor kan skabe mere skade end godt, hvis du ikke bruger det korrekt.
  • Microsofts Group Policy Editor er et værktøj, der giver netværksadministratorer mulighed for at definere og kontrollere Windows-konfigurationer for grupper af brugere og computere. Indstil politikker for at tilpasse brugergrænsefladeindstillinger med Microsofts Gruppepolitik ved at følge disse enkle trin.