Sådan bruges et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer et trådløst netværkskort på hver computer. For tårn- eller stationære enheder vil dette indebære at åbne computeren og fysisk installere et nyt kort i computeren, hvor det som på bærbare computere kun kræver at tilslutte et nyt PCMCIA-kort eller installere et netværkskort ved hjælp af en USB-tilslutningsenhed.

p> 2.

Start din trådløse netværksenhed og søg efter det trådløse netværk i området. Når du har fundet netværket, kan du deltage i det ved at give login og adgangskode til det pågældende netværk.

3.

Brug netværket til at få adgang til internettet, del filer med andre computere på netværket eller dele en printer, der er tilsluttet en anden computer, der er en del af netværket.

Tips og advarsler

  • Det er altid godt ide at beskytte dit netværk ved at bruge netværkskryptering som en sikkerhedsforanstaltning, der kræver en adgangskode til at logge ind på netværket. Dette vil holde alle dine private oplysninger beskyttet mod nysgerrige øjne.
  • Hvis du tilfældigvis rejser på vej og har brug for en hurtig forbindelse til internettet, skal du træde ind på et hotel parkeringsplads eller restaurant, der annoncerer WiFi eller trådløs internetadgang. Du kan logge på internettet fra din bil.
  • Mange computerbrugere har i dag mulighed for at opbygge et trådløst netværk i deres eget hjem ved at købe en trådløs router og installere trådløse netværkskort i hver computer. Det trådløse netværk kan give adgang til internettet til hver computer og kan tillade hver computer at dele filer og printere på netværket mellem de forskellige computere.