Sådan er du en kommunal WiFi konsulent

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find ud af formålet med enhver kommunal WiFi. Byer opretter trådløse netværk af forskellige årsager. Nogle kan skabe dem til byens medarbejdere, mens andre kan skabe dem til byens medarbejdere og offentligheden. Nogle byer ønsker at levere infrastrukturen og lease det ud til internetudbyderen. Men nogle vil leje infrastrukturen fra internetudbyderen. Byens embedsmænd skal forstå fordele og ulemper ved alle beslutninger.

2.

Vis erfaring med at styre denne type projekt. Budgettering, planlægning, implementering, træning og lukning er alle færdigheder, som konsulenten skal have. En krop af vellykket arbejde på disse områder hjælper med at nå denne rolle.

3.

Kommunikere teknologiplanen med succes til ikke-tekniske byembedsmænd. Beslutningen om at oprette et maskevers en hub og talte netværk er noget, som interessenterne bør forstå, når planen er Planenes succes bestemmes af interessenter og slutbrugere. Hvis de ikke forstår planens mål, er det dømt fra begyndelsen.

4.

Udfør den nuværende due diligence. Find ud af den nuværende bredbåndspenetration i byen og bedøm hvor behovet er i forbindelse med hvad der er neficial til alle interessenter. Objektivitet er afgørende for denne rolle. Det er nødvendigt, at konsulenten ikke har nogen bånd til nogen interessenter, der ville opfattes som en interessekonflikt.

USA rangerede 16th blandt andre lande i verden med bredbåndsindtrængning. Det siger meget, siden internettet begyndte sin barndom i Amerika. Løbet om at bringe USA op til hinanden er uden tvivl i gang. Snart vil mange byer indhente tjenester fra en kommunal wifi konsulent. Konsulenten skal have disse træk.