Sådan opdages en netorm

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tag dit netværk ud. På grund af hvordan en netmaske spredes, er alle computere, der er forbundet med den inficerede, i fare. Manuelt afbryder den inficerede computer fra netværket er den nemmeste måde at stoppe spredningen på.

2.

Bemærk dine symptomer. Skriv omhyggeligt hvilke symptomer der opstår og hvad du gjorde på det tidspunkt. Kontroller systemhændelsesloggen for at få yderligere oplysninger.

3.

Identificer din netorm. Brug de oplysninger, du har samlet, til at finde personer med de samme problemer som dig. Forums og tech hjemmesider kan give oplysninger om netormens vaner, sværhedsgrad og hvor man finder den.

4.

Scan dit system og fjern ormen. Hvis du kan finde et anti-virus eller malware-værktøj, der specifikt løser dit problem, skal du bruge det. Folk med samme infektion kan anbefale et bestemt værktøj, der fungerede for dem. Husk dog, at ikke alle antivirusværktøjer registrerer alle netmasker. Vælg en du ved, vil virke.

5.

Luk systemgendannelsen af. Det er ofte ikke nok at finde og slette en netmaske. Sommetider vil en orm gemme sig i dine systemgendannelsesfiler og geninstallere sig hver gang den slettes. Hvis dine oplysninger tyder på, at dette kan ske, skal du bare deaktivere gendannelsesindstillingen. < / p> Netto orme kan ødelægge kaos selv på beskyttede netværk og systemer. Det er bedst at forhindre dem, når det er muligt, men hver gang i et stykke tid kommer man forbi og skal håndteres. Følg trinene herunder for at finde og ødelægge den ubehagelige netorm.