Sådan opsættes MAC Filtrering for et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find ud af, hvad MAC-adresserne er til din hovedcomputer. På Mac OS X gør du dette ved at åbne panelet Systemindstillinger og vælge 'Netværk'. Hvor det står 'Vis', vælg først 'Lufthavn.' Kopier lufthavnens id og indsæt det i en almindelig tekstfil. Vælg derefter 'Ethernet' i menuen Vis, og kopier Ethernet ID og indsæt det i din fil. Hvis du er på en Windows-maskine, skal du klikke på 'Start', 'Kør' (på XP) eller 'Tilbehør', 'Kør' (på Vista). Indtast følgende i den boks, der vises: ipconfig / all og indtast. Dine IP-adresser vises som fysisk adresse.

2.

Besøg din router s konfigurationswebsted. Dette er normalt 192.168.0.1, 192.168.1.1 eller 192.168.2.1, men det kan være noget anderledes afhængigt af routerens mærke. Du skal muligvis indtaste dit brugernavn og adgangskode for at få administratoradgang til din router s installationswebsted.

3.

Find den fane, der indeholder MAC-filtreringsindstillingerne. Ofte er dette simpelthen mærket 'MAC-filtrering', eller det kan også kaldes tilslutningskontrol, MAC-adressekontrol eller trådløs tilslutningskontrol. Da alle routere er forskellige, skal du klikke rundt, indtil du finder den rigtige til din specifikke maskine.

4.

Tilføj MAC-adresserne du samlet i Trin 2 i slots På MAC Filtreringskontrol-siden på din routerens webside.

5.

Klik på 'Tillad', 'Ja', 'Aktiver', eller hvilket bekræftende ord der bruges. Dette vil aktivere MAC-filtreringen.

6.

Vælg knappen, der siger 'Gem indstillinger.'

7.

Strøm cyklus din hardware.Det betyder at slukke din computer, DSL eller kabel modem og din router. Det er faktisk bedst at tage modemet og routeren fra væggen. Vent et par minutter, og tænd derefter computeren og modemet. Når alle lysene på modemmet er faste, skal du tilslutte routeren og tænde den.

Tips og advarsler

  • Aktivering af MAC-adressefiltrering er en god Start med at beskytte dit hjem Wi-Fi-netværk. Men det er ikke tåbeligt, så vær opmærksom på andre sikkerhedsforanstaltninger som at ændre dine adgangskoder ofte.
  • På nogle routere, når du indtaster i din MAC-adresse, skal du vælge 'Forhindre eller Tillad disse adresser adgang 'på opsætningssiden. Sørg for at vælge 'Tillad', eller du vil låse dig selv ud af dit eget netværk.
  • Intet slår bekvemmeligheden af ​​trådløst netværk (også kendt som Wi-Fi) hjemme. Desværre udgør trådløse netværk nogle sikkerhedsrisici, at kablede netværk ikke er modtagelige. Der er en måde at øge sikkerheden på dit hjem Wi-Fi-netværk. Oprettelse af MAC (Media Access Control) filtrering på dit netværk er et let første skridt for at forhindre hele kvarteret i at bruge din internetforbindelse.