Sådan opsættes internt LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Ved at interne LAN'er tillader beslægtede og autoriserede brugere at dele oplysninger på et lokalt netværk. Slut flere computere i dit hjem eller din organisation. Tillad brugere nemt at dele vigtige oplysninger, programmer og internettet.

2.

Udpeg en computer i dit LAN-område som din server. Brug en computer, der vandt sandsynligvis blive flyttet, da det bliver centrum for dit interne LAN. Opbevar det på et sikkert og sikkert sted.

3.

Køb og installer en router Tilslut enten en trådløs eller en anden type router til din server. Kør softwaren, der følger med routeren, som f.eks. den trådløse router og software fra Belkin. Følg vejledningen og tilslut passende ledninger mellem din internetforbindelse, routeren og din server.

4.

Sørg for, at du har forbindelse til internettet. Kontroller andre computere for at konfigurere internt LAN. Se om du kan oprette forbindelse til netværket fra hver computer i din LAN. Forvis dig om du opretter et kablet LAN, skal du køre ledninger i hele din organisation eller hjemme for at forbinde computere til serveren. Kør ledninger gennem ventilationsventiler for at undgå at bore i vægge, hænge ledninger mod vægge eller køre dem langs gulvet .

5.

Tilføj en firewall til din server og til computere på dit netværk for at konfigurere internt LAN. S ee at nogle routere kommer med sikkerhedsfunktioner, herunder firewall beskyttelse. Brug også adgangskodebeskyttelse, når du installerer din router for at holde udenforstående adgang til dit interne LAN.

6.

Forstå, at nogle LAN'er indeholder computere over hele verden, men brugere på disse computere er autoriseret til at indtaste og udnytte LAN. Find også, at mange LAN'er er forbundet på flere måder (f.eks. Satellit, trådløst og Ethernet).

Oprettelse af et lokalnetværk (LAN) i dag er lettere end nogensinde før med masser af billige netværksteknologi muligheder. For intern LAN er sikkerhedsudstyr og software mere tilgængelige og også billigere. Uanset om du vil forbinde brugere internt i en organisation eller i hjemmet, skal du oprette internt LAN for nem internetadgang og intranetadgang.