Sådan opsættes udstyr til K12 Linux Terminal Server Project

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Størr din server passende. Begynd med 256 MB RAM, og tilføj derefter yderligere 50 MB til hver klient (maskine), der kører på serveren. Overvej at bruge mere end en central behandlingsenhed (CPU) til at tildele opgaver. Kendt som multiprocessing gør det muligt for mange klienter at køre hurtigt i stedet for at bremse, når en computer på netværket bruger et særligt ressourceintentivt program.

2.

de applikationer kunderne vil bruge i samtidige sessioner. Labs, der har mange maskiner, der kører fuldt udstyret skrivebordsmiljøer og internetapplikationer, vil køre mere effektivt med mere RAM. I sådanne situationer skal du tilføje 70 MB til 512 MB RAM til serveren pr. Maskine.

3.

Konfigurer 'tynd' klienter i dit laboratorium. Tynde eller diskløse klienter er computere uden harddiske eller installeret software. Da alle data er gemt på serveren, er der ikke behov for lagerplads. Disse maskiner har kun brug for 16 MB til 32 MB RAM for at køre skrivebordsmiljøet.

4.

Genbrug og genopbygning af gammelt udstyr til brug som klienter til K12 Linux Terminal Server Project. Gamle maskiner skal bruge en cd-rom eller et floppy drev, hvor en boot disk kan indsættes. Sørg for, at hver klient har et grafikkort og et fungerende netværkskort.

5.

Køb specielt fremstillede tynde klienter. Mange computervirksomheder sælger diskløse klienter til meget overkommelige priser. Med fordel er nye tynde klienter udstyret med et bundkort, der kan starte fra serveren, hvilket gør en boot disk unødvendig.

Tips og advarsler

  • Overvej overflødige strømforsyninger til serveren. Når en server går ned, kan den tage hele laboratoriet med det. Hvis du har en backup strømforsyning, der kan overvinde problemfrit, hvis den første undlader, kan du spare tid og data.
  • Når du forbinder klienterne med netværket, skal du overveje at bruge en gigabit ethernet-switch og -kort for at gøre det hurtigere. Selvom det er lidt dyrere, da al netværkstrafik bliver sendt via denne forbindelse, er det bedst at bruge den hurtigste rute mulig.
  • K12 Linux Terminal Server Project, eller K12LTSP, er en fantastisk måde at redde et skolesystem tid og penge på. Softwaren er baseret på Open Source-software, distribueret uden omkostninger, og da alle applikationer køres på serveren, må ingen af ​​de tilknyttede maskiner have harddiske. Installation og vedligeholdelse er enkle, og alt hvad du skal gøre for at oprette et laboratorium til at køre K12 Linux Terminal Server Project er at vælge udstyr.