Sådan sikres et trådløst LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skift dit administrative brugernavn og kodeord ved dit første login. Det samme standardbrugernavn og adgangskode er givet til alle for samme modelrouter. Dette er din første forsvarslinje, da enhver amatør hacker ved, at der næppe er nogen, der ændrer deres standard brugernavn og adgangskode.

2.

Opgrader din Wifi-kryptering fra den forældede WEP-krypteringsstandard til den meget sikre WPA2-standard. Microsoft-brugere skal downloade WPA2 Hotflix til Windows XP. Derudover skal den trådløse kortdriver muligvis opdateres. Når softwaren og det trådløse kort er opdateret, skal du logge ind på routerens administrationsside ved hjælp af dit brugernavn og adgangskode og ændre sikkerhedsindstillingerne til 'WPA2 Personal' og algoritmen til 'TKIP + AES'. < /p>

3.

ændre standardindstillingen for dit system-id, der kaldes SSID eller ESSID fra 'Standard' eller 'Linksys' til et bestemt id, f.eks. 'The Anderson' s Wifi Netværk'. Denne kloge bevægelse vil holde enhver ekspert hacker i stykker, da det indikerer, at dit trådløse netværk er sikkert (selvom det måske ikke er).

Tillad kun visse enheder adgang til dit trådløse netværk. Hver enhed, der er en del af et trådløst system, er udstyret med en MAC-adresse. Mens MAC-adresser giver dig mulighed for at holde styr på 'udenlandske' enheder, der har adgang til dit trådløse netværk, kan de også bruges til at begrænse adgangen til dit trådløse netværk. For at udføre denne funktion skal du manuelt indtaste MAC-adresserne på alle de enheder, du gerne vil have adgang til dit trådløse netværk. Men kedeligt er dette et vigtigt skridt i sikringen af ​​dit netværk.

5.

Deaktiver SSID-udsendelsesnetværket, så ingen ved, at du har et trådløst netværk. Et par enkle trin kan udføres i henhold til din specifikke type router som angivet i manualen.

6.

Fravælg funktionen 'Opret forbindelse til tilgængelige Wifi-netværk' under Netværksforbindelse vindue. Dette forhindrer hackere i at oprette forbindelse til dit netværk, hvis du ikke har erstattet SSID eller brugernavn og adgangskode.

7.

Sørg for at du bruger din router's indbyggede firewall Hvis du aktiverer denne funktion, tilføjes et andet sikkerhedsslag, der vil holde enhver hacker (uanset hvordan den er i brug) i stykker.

8.

Gendan din router, så det trådløse signal minimeres uden for din hjemme. For at gøre dette skal du placere din router i midten af ​​dit hjem langt fra vinduer og døre.

9.

Sluk dit trådløse netværk, når det ikke bruges i længere perioder med tid, da dette forhindrer hackere i at forsøge at få adgang til dit netværk, når du ikke er i nærheden.

10.

Prøv dine sikkerhedsforanstaltninger ved at downloade Netstumbler-værktøjet oprettet af Marius Milner. software bestemmer, hvor sikkert dit netværk er, samtidig med at du optimerer dit trådløse signal derhjemme.

Tips og advarsler

  • Du behøver ikke at være en computer nørd at sikre dit trådløse netværk. Ved at følge disse enkle instruktioner vil dit trådløse netværk være en bulwark til enhver erfaren hacker.
  • Et trådløst LAN giver dig lyst til at drive forretning i en badekåbe midt på dagen, mens du ser Oprah. Efter at have udført hundredvis af transaktioner, traipse du til køkkenet for at lave en sandwich. Som du bider ind i din sandwich, downloader en amatør hacker din bank login og adgangskode og fortsætter med at gøre det samme for dine kreditkort og personlige oplysninger. Teknologi kyndig eller ej, at sikre et trådløst LAN er et vigtigt skridt i at lede et trådløst liv.