Sådan bruger du FTP-software

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start FTP-programmet på din computer, efter du har hentet din internetforbindelse.

2.

Indtast serveradressen i 'Connection' informationssteder. Du kan indtaste enten IP-adressen eller navnet på serveren, f.eks. 'Www.XXXXX.com.'

3.

Udfyld felterne for dine loginoplysninger. Skriv dit kontonavn og udfyld adgangskodefelterne.

4.

Klik på knappen 'Connect', og vent på, at systemet logger på dig med de oplysninger, du har angivet. < /p>

5.

Examin dit FTP-program og se indholdet af både din lokale maskine og indholdet på serveren. Disse vil typisk være lokale systemer til højre og fjernbetjening (server) til venstre.

6.

Realiser at hvis du har en katalogstruktur på dit fjernsystem, kan du flytte om disken på samme måde som du bevæger dig på din lokale maskine i Windows Stifinder.

7.

Træk og slip elementer, som du vil uploade eller downloade meget, som er gjort på en Windows- eller Apple-computer. Når du er færdig, skal du blot klikke på knappen 'Afbryd', og du er logget af den eksterne server.

Tips og advarsler

  • Beskyt altid din computer fra Internettet ved at bruge en firewall og scanne alt, hvad du downloader fra internettet.
  • En af de aktiviteter, som folk udfører på internettet, er at overføre oplysninger via FTP (File Transfer Protocol) fra en server til en anden eller at uploade eller downloade oplysninger fra serveren. De fleste FTP-hjælpeprogrammer fungerer på samme måde som Windows Explorer. Læs videre for at lære mere.