Sådan deaktiveres en trådløs router firewall

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Deaktiver en firewall til trådløs router ved hjælp af Windows

1.

Deaktiver router firewalls ved at logge ind på administrationsgrænsefladen på din router og kigge efter en firewall sektion. Administrationsgrænsefladen varierer afhængigt af producent og model, så din trådløse router har muligvis ikke firewall-sektioner. Hvis det gør, skal du klikke på det pågældende afsnit og slukke for firewallen.

2.

Videresend en port. Hvis firewallen forhindrer en ekstern computer i at oprette forbindelse til din interne klient, skal du sende en port til din klient.

3.

Find din interne IP-adresse.

4.

Klik på 'Start -> Kør ...' og indtast 'cmd' i feltet. Når kommandolinjen vises, skal du indtaste 'ipconfig' og trykke 'Enter'. Find din IP-adresse i de statistikker, der udskrives.

5.

Se dokumentationen til softwaren for at finde, hvilket portnummer der skal videresendes.

6.

Log ind på din routerens administration interface.

7.

Klik på 'Port Forwarding' eller en tilsvarende navngivet sektion. Navnet på afsnittet vil variere afhængigt af din routerens fabrikant og model.

8.

Tilføj den rigtige port en fremadrettet til din IP-adresse. at opdatere denne port fremover i fremtiden, hvis din IP-adresse ændres. Hvis din IP-adresse ændres ofte, skal du spørge din netværksadministrator om en statisk IP-adresse.

Opsætning af en DMZ

1 .

Opret en DMZ. En DMZ videresender simpelthen hver port til en enkelt klient, men dette betragtes generelt som en farlig ting at gøre fra et sikkerhedsperspektiv, så sørg for at du har en software firewall som godt før du forsøger dette.

2.

Find din IP-adresse.

3.

Log ind på din router interface med din adgangskode og brugernavn.

4.

Vælg 'Advanced -> Security' fra hovedmenuerne. For nogle routere skal du bruge siden 'WAN Setup Options' eller 'Rules' i stedet.

5.

Kontroller feltet 'Standard DMZ Server', hvis det er relevant (dette varierer fra router til router) og indtast serverens IP-adresse.

6.

Klik på 'Anvend'.

Tips og Advarsler

  • Hvis du har problemer med at få et program på arbejde på grund af firewalls, skal du først sørge for at det ikke er en klientbrandwall, der interfererer. Deaktiver din Windows- eller tredjeparts firewall og prøv programmet igen. Hvis det løser applikationen, skal du se i dokumentationen til firewallsoftware til yderligere instruktioner.
  • Når du har diagnosticeret problemet, skal du prøve at tænde firewall'en igen. Hvis du forlader brandwalls, sættes computere i fare!
  • En 'firewall' kan være alt, der isolerer trådløse klienter fra omverdenen. Da den trådløse router kun har en enkelt IP-adresse, og de trådløse klienter ikke kan forbindes direkte til den ved hjælp af en proces kaldet Network Address Translation (eller NAT), kan den trådløse router selv betegnes som en firewall. Mange trådløse routere også har applikationsspecifikke eller portspecifikke firewalling-funktioner, der også kan betegnes som en firewall.