Sådan får du en tabt netværksnøgle til en D-Link Wireless Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Få en tapt netværksnøgle til en D-Link Wireless Router

1.

Gør det indlysende: Spørg andre brugere af netværket til nøglen. De kan huske eller kunne tjekke ind i deres WiFi konfigurationsindstillinger. Da det er en 'åben hemmelighed', skal andre brugere have kendt nøglen, når de konfigurerede deres WiFi-grænseflade.

2.

Log ind på D-Link trådløse router s administration interface. Dette gøres normalt ved at åbne 'http://192.168.0.1/' eller 'http://192.168.1.1/' i din webbrowser. Nogle administration grænseflader hjælper dig med at få nøglen, men der er ingen rigtig måde at fortælle uden at prøve det. Hvis du også har glemt adgangskoden til administrationsgrænsefladen, skal du kontakte din router's manual for standardadgangskoden.

3.

Nulstil routers konfiguration, hvis du heller ikke kan huske adgangskoden til administrationsgrænsefladen, eller du vil bare starte igen. Brug en lille genstand til at sætte i hullet i den lille reset-knap på bagsiden af ​​routeren, tryk på knappen og hold den nede i flere sekunder. En indtrækbar pen med spids tilbagetrukket, en kaffebryder, en lille pind eller en Phillips-skruetrækker fungerer godt som værktøj.

4.

Genkonfigurer routeren, herunder din router s SSID- og WEP- eller WPA-indstillinger. Se din router's manual for specifikke trin i denne opgave, hvis du er usikker på, hvordan du fortsætter.

5.

Vælg en ny adgangskode og en ny netværks krypteringsnøgle. Adgangskoden skal være svært at gætte, men ikke så svært, at du og brugerne af dit netværk vil glemme det (igen).

6.

Skriv oplysningerne ned i et skjult men praktisk placering, som f.eks. i din routerhåndbog.

7.

Fordel den nye adgangskode, så hver bruger kan ændre den i sine WiFi-indstillinger. Hvis du er i fysisk nærhed af dine brugere, skal du fortælle dem verbalt. Ellers skal du enten e-maile dem nøglen eller mere sikkert sende dem en e-mail for at ringe til dig for at få den nye nøgle.

< h4> Tips og advarsler

  • Gendannelse af en fortrolig adgangskode er kompliceret, og det er ofte mindre indsats for at oprette en ny nøgle og distribuere den til dine brugere.
  • Vær omhyggelige e-mail-nøgler, da ondsindede brugere (uautoriserede brugere, der forsøger at få adgang) kan få nøglen på denne måde.
  • Hvis du ikke kan logge ind på din administration grænseflade, eller grænsefladen ikke fortæller din netværksnøgle , så er nøglen permanent tabt.
  • Netværkstaster er 'åbne hemmeligheder'. Nøglen skal være kendt for brugerne af netværket, men forblive skjult for uautoriserede brugere og angribere. Dette er især vigtigt i trådløse netværk, da du ikke kan styre hvem der forbinder til din D-Link-router. Ikke kun er de tilsigtede brugere af dit netværk, der forbinder til routeren, men også nogen der sidder i sin bil, der surfer på en gratis internetforbindelse. Desværre er WiFi-netværk ofte konfigureret og efterladt i længere tid, og det er nemt at glemme adgangskoder, du ikke bruger ofte. Derfor må du måske vide, hvad du skal gøre, når du mister din netværks krypteringsnøgle.