Sådan konfigureres WPA-understøttelse i Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Læs Microsoft Knowledge Base-artikel (MKBA) Q815485 (Oversigt over WPA Wireless Security Update i Windows XP.) Dokumentet indeholder grundlæggende oplysninger om de vigtige sikkerhedsfunktioner i WPA og hvordan netværket adaptere og adgangspunkter skal understøtte dem.

2.

Patch de trådløse Windows XP-klienter, hvis det er nødvendigt. De skal køre Windows XP Service Pack 1 eller nyere.

3.

Sørg for, at netværkskortene til klienten understøtter tjenesten Wireless Zero Configuration (WZC). Se dokumentationen eller webstedet for adapteren eller ring kundeservicenummeret for at få disse oplysninger. Opgrader adapterens driver eller konfiguration til at understøtte WZC, hvis det er nødvendigt.

4.

Hent og installer Windows XP Support Patch til Wi-Fi Protected Access ved at overholde den medfølgende instruktioner.

5.

Komplette yderligere ændringer til de trådløse netværkskort eller adgangspunkter som krævet af MKBA Q815485. Disse enheder skal have deres firmware opdateret for at understøtte sikkerhedsfunktionerne i WPA, herunder informationselementet, tofase-autentificering, Temporal Key Integrity Protocol og en meddelelse integritet kode algoritme kendt som Michael.

WPA er kort for Wi-Fi Protected Access, en sikkerhedsstandard for trådløse netværk. Det erstattede Wired Equivalent Privacy (WEP) og er designet til at arbejde med trådløse netværkskort. WPA krypterer data med RC4-krypteringen, der bruger en 128-bit nøgle og en 48-bit initialiseringsvektor, hvilket gør det meget sværere at besejre end WEP. De følgende trin viser, hvordan du konfigurerer WPA-understøttelse i Windows XP.